8. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali

8. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali -Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği festival kapsamında engelliler, Atatürk Anıtına çelenk sunup, sevgi yürüyüşü gerçekleştirdi


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 8. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali kapsamında engelliler, Atatürk Anıtına çelenk sunup, Sevgi Yürüyüşüne katıldı.
     Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisinin organizasyonunda gerçekleşen festivalde Adananın yanı sıra Romanya, Azerbaycan, KKTC, Diyarbakır, Ankara ve Trabzondan da gelen engelliler Atatürk Parkında toplandı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından engelliler, Atatürk Anıtına çelenk sundu. İstiklal Marşının seslendirilişi sırasında, bir kişi de işitme engellilere yönelik işaret diliyle marşı okudu.
     Çukurova Özürlüler Derneği üyesi Vahap Keskin, engelliler adına yaptığı açıklamada, engellilere sunulan bakım, ulaşılabilirlik ve istihdam gibi hizmetlerin engellilerin hayatını kolaylaştırdığını belirterek, bütün mülki amirlere ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
     Keskin, engellilere kaliteli hizmet sunulması için 2005 yılında çıkarılan Özürlü Kanununun engelliler için önemli hak ve kazanımlar getirdiğini, bunların daha da geliştirilerek etkin uygulanmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.
     Engelli aylığının kapsamının genişletilmesi ve asgari ücret düzeyinde ödenmesini istediklerini ifade eden Keskin, şunları kaydetti:
     2006 yılında hazırlanan rapor yönetmeliği ve daha sonraki yönetmelikler engelliler açısından farklı uygulamalara neden olmaktadır. Bu sıkıntıların ortadan kaldırılmasını bekliyoruz. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde uygulanan eğitim süresi arttırılarak engelli ailelerinin de eğitim sürecine dahil edilmesini istiyoruz. Engelli evde bakım hizmetleri yasal hak boyutunda değerlendirilmesi ile birlikte yoksulluk ölçütü gözetilmeden hastanelerde konunun uzmanlarınca oluşturulan komisyonca karar verilerek sonuçlandırılmalıdır. Kanunlar ile öngörülen fiziksel çevre ve kamu binaları engellilerin ulaşılabilirliğine uyumlu hale getirilmeli.
     Daha sonra Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmazın da katılımıyla engelliler, Büyükşehir Belediyesine kadar Sevgi Yürüyüşü gerçekleştirdi. Mersinde gerçekleştirilecek 2013 Akdeniz Oyunlarının maskotu Karetta da engellilere eşlik ederek, çocuklarla şakalaştı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 8. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER