81. İzmir Enternasyonal Fuarına doğru

81. İzmir Enternasyonal Fuarına doğru -Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgutun, hayvan haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan 5199 Hayvanlar Sergisi ve Doğaya Özen Göster sergileri fuar kapsamında açılacak


İZMİR (A.A) - Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgutun, hayvan haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan 5199- Hayvanlar Sergisi ile Doğaya Özen Göster adlı sergileri, 81. İzmir Enternasyonal Fuarında açılacak.
     İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Ağustos-9 Eylül 2012 tarihlerinde düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarında sanat dolu günler yaşanacağını, eğlence yönü daha kaliteli, kültür sanat boyutu daha doyurucu ve daha zengin içerikli fuar için çalışma yürüttüklerini belirtti.
     Fuar süresince Kültürpark Alanının birçok yerinde farklı kesimlere hitap eden çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ve farklı sergiler açılacağını kaydeden Örs, bu kapsamda, fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgutun hayvan haklarına dikkati çekmeyi amaçlayan fotoğraflarından oluşan 5199- Hayvanlar Sergisinin açılacağını bildirdi.
     Sergide, hayvan haklarını gündeme getirebilmek için Mehmet Turgutun objektifi karşısına geçen, popüler ve alternatif kültürün önemli isimlerinin fotoğraflarını bir araya getirildiğini ifade eden Örs, Kültürpark içinde yer alan Tarih ve Sanat Müze Galerisinde açılacak sergide, Serra Yılmaz, Yüksel Aksu, Oben Budak, Sinan Güler, Mert Fırat, Rıza Kocaoğlu, Yekta Kopan, Levent Üzümcü, Demir Demirkan ve Burcu Güneşin şaşırtıcı fotoğraflarının yer aldığını belirtti.
     Örs, National Geographic Channelin sosyal sorumluluk projesi için Mehmet Turgut ile National Geographic Channel işbirliğinde Dünya Çevre Günü için çekilen Doğaya Özen Göster adlı sergisinin de fuar süresince açık kalacağını ifade etti.
     Doğaya Özen Göster sergisinde de Deniz Akkaya, Levent Yüksel, Nefise Karatay, Elif Dağdeviren, Oben Budak, Bedük, Gülşen, Nazlı Tolga, Muazzez İlmiye Çığ ve bu proje için kamera karşısına geçen Mehmet Turgutun fotoğrafları yer alıyor.
    
     Muhabir: Seyhan Kurtman
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber 81. İzmir Enternasyonal Fuarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER