81. İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor (1)

81. İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor (1) -İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu: Ana temasını yaşamın her alanında tasarım olarak belirlediğimiz bu yılki fuarımızda, başarı çıtasını biraz daha yukarılara taşımak ist


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ana temasını yaşamın her alanında tasarım olarak belirlediğimiz bu yılki fuarımızda, başarı çıtasını biraz daha yukarılara taşımak istiyoruz dedi.
     Kültürpark Fuar Açıkhava Tiyatrosunda düzenlenen 81. İzmir Enternasyonal Fuarının (İEF) açılış töreninde konuşan Kocaoğlu, 67 ülkenin katılım gösterdiği bu yılki fuarda geçmiş yılların çok üzerinde bir ticari hareketlilik beklediklerini söyledi.
     Her kesimden ziyaretçi sayısını artıracak, birbirinden renkli etkinliklerle kültür sanat programlarıyla tiyatro ve sinema gösterimleriyle sergiler ve söyleşilerle konserlerle çok iddialı bir fuar programı hazırladıklarını belirten Kocaoğlu, Türkiyede ilk kez bir organizasyona ortak katılım sağlayan partner ülkelerimiz Arjantin, Ekvador, Kolombiya, Küba, Meksika, Peru, Şili ve Venezuelaya İzmirden selamlarımızı yolluyoruz. Farklı din ve farklı mezheplerin yüzyıllardır barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşadığı onur konuğu ilimiz Hatayın değerli yöneticilerine de İzmir halkı adına hoş geldiniz diyorum diye konuştu.
     İzmirin konumuyla halkının yaşantı biçimi ve Türkiyenin demokrasi tarihi içindeki liderliğiyle çok özel bir kent olduğunu anlatan Kocaoğlu, şunları söyledi:
     İzmirlilerin görüşü ve onayı alınmadan gerçekleştirilmeye çalışılan oldu-bittilerin kabul edilmesi düşünülemez. Bu nedenle merkezi ve yerel yönetimler arasındaki işbirliği ve uzlaşı örneklerinin Büyükşehir Belediyesi ile TCDDnin ortak yürüttüğü İZBAN ve körfez projelerinde olduğu gibi çoğaltılması en büyük dileğimizdir. Bizler, bu kentin temsilcileri olarak uzlaşmayı, katılımcılığı ve şeffaflığı kalkınmanın vazgeçilmezi olarak görüyoruz. Kentlerin merkeziyetçi ve otoriter yöntemler yerine, demokratik kurallarla yerinden yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz.
    
     -Yeni fuar alanı-
    
     Kocaoğlu, kent ekonomisine çok ciddi bir ivme kazandıracak yeni fuar projesinin önündeki engel de kalktığında, İzmirdeki sıçramanın çok daha net bir şekilde hissedileceğini belirtti.
     Toplam 26 milyon liralık kamulaştırma ile 337 dönüm alan üzerinde tasarladıkları yeni fuar kompleksinde 365 gün fuar hedeflediklerini anlatan Aziz Kocaoğlu, İzmirin yeni fuarında yaklaşık 80 bin metrekarelik sergi holleri, 25 bin metrekarelik sosyal donatı alanı, seminer salonları ve firmalara yönelik özel görüşme odaları olacak. Sadece metrekare olarak değil, ekonomik potansiyel olarak da dünyanın en büyük fuarlarını burada yapacağız dedi.
     (Sürecek)
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 81. İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER