81. İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor (2)

81. İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor (2) -TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Türkiyeye fuarcılığı İzmir Fuarı öğretti -Hatay Valisi Lekesiz: Hatay farklı etnik gruplarıyla Türkiyenin zenginliğini barındırıyor (Fo


İZMİR (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarının her yıl gelişerek, müthiş bir başarıya imza atmaya devam ettiğini söyledi.
     Hisarcıklıoğlu, 81. İzmir Enternasyonal Fuarının (İEF) açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuar denilince akla İzmirin geldiğini ifade etti.
     Dünyanın dört bir tarafına İEF afişleri gönderildiğini, bunun İzmirin vizyonunu ortaya koyduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, Türkiyeye fuarcılığı İzmir Fuarı öğretti. Fuar bugün dev bir etkinliğe dönüşmüş durumda. Müthiş bir başarıya imza atıyor dedi.
     Hisarcıklıoğlu, fuarın onur konuğu ilin Hatay olduğuna, Hatayın farklı din ve mezhepten insanları barındırdığına dikkat çekerek, Birbirimizi daha çok dinlemeli ve anlamalı, farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendirmeliyiz. Ticaret, huzur ve barış ister. Barış olmazsa ticaret olmaz. Dilerim Suriye sınırımızdaki karmaşa bir an önce sona erer diye konuştu.
     Türkiye ekonomisinin her yıl azim ve kararlılıkla hedefe bir adım daha yaklaştığını belirten Hisarcıklıoğlu, Daha da büyük hedeflerimiz var. Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak istiyoruz. İnşallah her yıl yüzde 7 büyüyerek, Cumhuriyetin 100. yılında bu hedefi yakalayacağız diye konuştu.
     Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmirin EXPO 2020yi düzenlemeyi hak ettiğini sözlerine ekledi.
    
     -Hatay Valisi Lekesiz-
    
     Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de Hatayın 2 sınır kapısı, çok dinamik girişimci nüfus yapısı, bereketli topraklarıyla Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunduğunu kaydederek, Hatay ülke ekonomisine katkısı ile Türkiyede 81 il içinde ilk 10da yer almanın haklı gururunu yaşıyor. Farklı etnik gruplarıyla Türkiyenin zenginliğini barındırıyor. Cami, kilise ve havranın sırt sırta yaşadığı örnek yerlerden biriyiz dedi.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 81. İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER