9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü


YOZGAT (A.A) - Sorgun Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) sorumlusu Dr. Emre Koca, dünyada her 10 saniyede bir kişinin sigara nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.
     Koca, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sigaranın 30a yakın hastalık için ciddi bir risk faktörü oluşturduğuna, tüm organlara zarar verdiğine dikkati çekti.
     Dünya Sağlık Örgülü verileri göre, dünyada her yıl 4 milyon kişinin sigaraya bağlı hastalık yüzünden öldüğünü vurgulayan Koca, şunları kaydetti:
     Her 10 saniyede dünyada bir kişi sigara nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiyede de yaklaşık 20 milyon kişi sigara içiyor. Sigara, trafik kazalarından 10 kat daha fazla can alıyor. Sigarayla tek başına mücadele etmeye kalkışanlar, genelde çok fazla yol alamıyor. İstatistiklerde sigara içicilerinin yüzde 90ının sigarayı bırakmak istemesine rağmen başarılı olamadığını gösteriyor. Oysa profesyonel yardım alanlarda bu oran yüzde 35lere kadar çıkıyor. Sigarayı bıraktıktan sonra karşılaşabileceğiniz sorunların sizi korkutmasına izin vermeyin. Sizin için geçerli olan sebepleri bulun ve 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Gününde hemen kararınızı verin, profesyonel bir yardım da alarak sigarayı bırakın.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER