9 yıl sonra yere düzgün basmanın

9 yıl sonra yere düzgün basmanın mutluluğunu yaşadı -Mersinde yüksekten düşme sonucu ağır yaralanan ve yanlış kaynayan leğen kemiği nedeniyle sağ bacağı diğerinden kısa kalan kişi, Konyada geçirdiği operasyonla 9 yıl sonra yere dü


KONYA (A.A) - Mersinde yüksekten düşme sonucu ağır yaralanan ve yanlış kaynayan leğen kemiği nedeniyle sağ bacağı diğerinden kısa kalan kişi, Konyada geçirdiği operasyonla 9 yıl sonra yere düzgün basmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Mersinde çalıştığı iş yerinde 9 yıl önce 15 metre yükseklikten düşmesi sonucu ağır yaralanan Metin Yüksel (42), tedavisinin ardından hayati tehlikeyi atlattı ancak leğen kemiğinin yanlış kaynaması nedeniyle sağ bacağı diğerinden 6 santimetre kısa kaldı.
     Bacağındaki ağrılardan dolayı 2 yıl boyunca hiç yürüyemeyen Yüksel, sağlıklı bir şekilde yürümek için çeşitli hastanelere gitti.
     Hayati risk oluşturduğu için cerrahi operasyon yapılamaz raporu verilen Yüksel, bir üniversite hastanesinde oluşturulan konsey aracılığıyla Konya Farabi Hastanesine başvurdu.
     Burada geçirdiği operasyonla yanlış kaynayan leğen kemiği düzeltilen Yüksel, 9 yıl sonra yere düzgün basmaya başladı.
     Yüksel, geçirdiği kaza sonrasında zor günler yaşadığını belirterek, aylarca yoğun bakımda kaldığını ve leğen kemiği yanlış kaynadığı için yıllarca rahat yürüyememenin sıkıntısını çektiğini ifade etti.
     İlk iki yıl hiç yürüyemeyen, sonrasında da sağ bacağının kısa olması nedeniyle yürümekte güçlük çeken Yüksel, son bir yıldır yine yürüme problemiyle karşılaştığını söyledi.
     Tedavi için gittiği hastanelerde, doktorların, leğen kemiğinin düzeltilemeyeceğini, ameliyatın da hayati risk taşıdığını bildirmesine rağmen umudunu yitirmeyen Yüksel, Son bir yıl yine yürüyememeye başlamıştım. Operasyon sonrası ilk adımı attığımda, acaba yine yamuk mu yürüyeceğim diye düşündüm. Ancak bacağımdaki kısalık giderilince durumum düzeldi. Yere düzgün basmak çok güzel bir şey dedi.
    
     -Tıp literatüründe ender görülen bir durum-
    
     Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi ise hastanın düşme sonucu kırılan leğen kemiğinin kötü kaynadığı için yürüyememe şikayetiyle kendilerine başvurduğunu dile getirdi.
     Yapılan tetkiklerin ardından riskli bir ameliyat kararı aldıklarını anlatan Arazi, şunları kaydetti:
     Ters kaynayan leğen kemiği Metin Yükselin bel kemiğinin düzenini bozmuş. Leğen kemiğinin bir parçası yukarıya doğru çıktığı için kalçanın merkezini değiştirmiş ve bele baskı yapmış. Bu nedenle de yürüyemeyen Yükselin leğen kemiğini eski haline getirdik. Hastamızın durumu tıp literatüründe bile nadir görülen bir vakadır. Çünkü 9 yıl sonra kötü kaynayan leğen kemiğini düzelttik.
     Arazi, başarılı geçen bir operasyonun ardından Yükselin yürüme probleminin ortadan kalktığını ve kısa sürede sağlığına kavuşarak düzgün şekilde yürümeye başladığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 9 yıl sonra yere düzgün basmanın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER