93lük nine sağlıklı yaşamasını doğal gıdalara

93lük nine sağlıklı yaşamasını doğal gıdalara borçlu -Karsta yaşayan 93 yaşındaki Elmas Aydın, ilerleyen yaşına rağmen sağlıklı yaşamasını doğal gıdalara borçlu olduğunu belirtiyor


KARS (A.A) - Karsın Sarıkamış ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki Elmas Aydın, ilerleyen yaşına rağmen sağlıklı yaşamasını doğal gıdalara borçlu olduğunu belirtiyor.
     İlçeye bağlı Mescitli köyünde yaşamını sürdüren Elmas ninenin 3 çocuğu, 20 torunu, 5 torununun torunu bulunuyor. Aydın, ilerleyen yaşına rağmen namazlarını da aksatmadan kılabiliyor.
     Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumun Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler köyünde doğduğunu, ilkokul 3üncü sınıfa kadar okuyabildiğini söyledi. Çocukluğunda Soğanlı Dağları eteklerinde askerlerin birliğini teftiş eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkü de gördüğünü anlatan Aydın, evlendikten sonra Sarıkamışa geldiğini ifade etti.
     Eşini genç yaşta kaybettiğini belirten Aydın, Uzun yaşamanın sırrını doğal beslenme ve çalışmayla buldum. Şimdiye kadar hiç doktora gitmedim. Dağlardan topladığım otlarla, süt ve yoğurt ürünleriyle beslendim. Hafızam ise hala iyi çalışıyor dedi.
     Bu yaşına kadar çok çile çektiğini, ancak çok çalıştığını anlatan Aydın, sağlıklı yaşamasını doğal gıdalarla beslenmesine borçlu olduğunu ifade ederek, Şimdiki kadınlar sefa içinde biz çok çile çektik. Tarlada, çayırda her yerde derdi biz çektik. Şimdi ise kadınlar keyif ediyor, yiyip içip oturuyorlar, beylerine emir ediyorlar, şunu getir bunu getir diyorlar şeklinde konuştu.
     Aydın, köyünde uzun yıllar ebelik yaptığını, topladığı otlarla bir hekim gibi herkese şifa dağıttığını söyledi.
    
     -Kendi işini kendi yapıyor, kimseye minneti yok-
    
     Elmas Aydının torunu Kadir Aygün de ninesinin nüfus cüzdanına göne daha büyük olduğunu belirtti. Nüfus cüzdanındaki doğum tarihinin 1920 olarak görüldüğünü ifade eden Aygün, Ninemin küçük kardeşi 6 yıl önce rahmetli olmadan yaşının 106 yaşında olduğunu söyledi. Ninem aslında 112 yaşında diye konuştu.
     Ninesinin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu anlatan Aygün, Yediği içtiği ot. Önceden arazide kendi topluyordu. Vücudu yoruldu 3-5 yıldır artık gidemiyor. Şimdide torunlarına toplattırıyor. Ben dahil benim çocuklarımın göbeğini kesmiş ve birçok kadına doğum yaptırmış. O zaman şartlar zor, araba yok yol yok haliyle köy ebesi. Ama hiçbir çocuğa zarar vermemiş. Hala sıhhati sağlığı çok iyi. Herhangi bir şikayeti yok. Kendi işini kendi yapıyor. Kimseye minneti yok.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 93lük nine sağlıklı yaşamasını doğal gıdalara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER