Baka, Araştırma, Planlama Ve Fizibilite Çalışmalarına Destek Verecek -Burdur Valisi Ve Baka Yönetim Kurulu Başkanı Tapsız:

Baka, Araştırma, Planlama Ve Fizibilite Çalışmalarına Destek Verecek     -Burdur Valisi Ve Baka Yönetim Kurulu Başkanı Tapsız:

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların stratejik gelişme alanlarında yapacakları araştırma, planlama ve fizibilite çalışmaları için doğrudan faaliyet desteği verecek. Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, kalkınmaya ivme kazandıracak araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına destek sağlamak için 2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'na çıkıldığını bildirdi. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölgenin stratejik gelişme alanlarında yapacakları araştırma, analiz ve rapor çalışmaları için destek verileceğini aktaran Tapsız, desteğin alt sınırının proje başına 19 bin 500 TL, üst sınırının ise 75 bin TL olduğunu ifade etti. Tapsız, destek programında faaliyet bütçesinin en az yüzde 25'i ya da tamamının hibe olarak karşılanacağını söyledi. Tapsız, toplam bütçesi 1 milyon 100 bin TL olan destek programından Antalya, Burdur ve Isparta'daki valilikler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu çerçevesinde kurulmuş birlikler ve ihracatçı birliklerinin yararlanabileceğini kaydetti. Başvuruların yıl sonuna kadar yapılabileceğini ileten Tapsız, bütçenin belirlenen tarihten önce tükenmesi durumunda ise proje kabul edilmeyeceğini bildirdi. -DESTEKLENECEK FAALİYETLER- 30 Aralık 2011 tarihine kadar kabul edilecek başvurular kapsamında desteklenecek faaliyetler ise şunlar: ''Bölgenin potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına yönelik araştırma, istatistiki veri, planlama, analiz ve raporlama çalışmaları. Tarım, denizcilik, mermercilik, alternatif turizm, yenilenebilir enerji, tıbbi ve aromatik bitkiler, lojistik sektörlerine yönelik araştırma çalışmaları. Sektörel kümelenmeyi teşvik etmeye yönelik araştırma, geliştirme ve planlama faaliyetleri. Bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik iş geliştirme merkezleri, teknoloji geliştirme merkezleri, teknoparklar gibi kuruluşların kurulması amacıyla yapılacak fizibilite benzeri ön çalışmalar gibi bölge için önemli olabilecek stratejik eylemlerin başlatılmasına ve geliştirilmesine yönelik faaliyetler. Büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesi ve yönlendirilmesine katkı sağlamasına yönelik faaliyetler.'' (ME-BNY)18.08.2011 16:01:17
<< Önceki Haber Baka, Araştırma, Planlama Ve Fizibilite Çalışmalarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER