Üstün Yetenekliler Eğitimi Çalıştayı başladı

Üstün Yetenekliler Eğitimi Çalıştayı başladı


TOKAT (A.A) - Tokat Valiliği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) tarafından ortaklaşa düzenlenen Üstün Yetenekliler Eğitimi Çalıştayı başladı.
     GOÜ Konferans Salonunda düzenlenen çalıştay müzik dinletisiyle başladı. GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, açılış konuşmasında, Tokatta 2 gün boyunca üstün yeteneklilerin enine boyuna konuşularak tartışılacağını söyledi.
     GOÜnün misyonu gereği hayatın her alanıyla ilgilenmek amacında olduklarını belirten Şahin, İnsanımıza hayatın her alanında daha kaliteli, daha ulaşılabilir, daha ileri düzeyde eğitim sunmak bizim amacımız. Sorunları bilimsel yaklaşımlarla ele almak, çözümler üretmek, sorunların çözümü için katkıda bulunacak paydaşları ve tarafları bir araya getirmek için buradayız dedi.
     Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Ataman da Türkiyede Geçmişten Geleceğe Üstün Yeteneklilerin Eğitim ve Temel Eğitiminde Uygulanabilir Bir Model konulu sunum yaptı.
     Ataman, tarihi kaynaklara bakıldığında üstün yeteneklilerle ilgili ilk uygulamaların Atinada başladığını söyledi. Üstün yetenekliler ile ilgili ilk kurumsallaşan oluşumun ise Enderun Okulu olduğunu kaydetti.
     2. Murat tarafından Saray okulları olarak kurulan yapının daha sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından Enderun okulu haline dönüştürüldüğünü vurgulayan Ataman, Padişahlar içinde en dahi olan Fatih Sultan Mehmettir. Fatih Sultan Mehmetin devrinin bütün dillerini bildiğini biliyoruz ifadelerini kullandı.
     Konferans sonrasında Vali Mustafa Taşkesen ve Şahin, Atamana plaket ve teşekkür belgesi verdi. Çalıştay, 1 Aralıka kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Üstün Yetenekliler Eğitimi Çalıştayı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER