AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Malatyada

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Malatyada -Bağış: (Dokunulmazlık dosyaları) Olur da bir ceza alırlarsa cezaları da milletvekillikleri bittikten sonra gerçekleşir -(Okullarda kıyafet serbestliği) Üyesi olmaya çalıştığımız ABd


MALATYA (A.A) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve 9 BDPli milletvekiliyle ilgili dokunulmazlık dosyasına ilişkin, Olur da bir ceza alırlarsa cezaları da milletvekillikleri bittikten sonra gerçekleşir dedi.
     Bağış, Malatya Valiliği ziyaretinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDPli 9 milletvekilinin dokunulmazlık dosyalarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Bağış, fezlekelerin Meclisin gündemine alındığında gerekli değerlendirmelerin yapılacağını söyledi.
     Meclisin adı geçen vekillerin dokunulmazlığını kaldırmasının, milletvekilliklerinin biteceği anlamına gelmediğini, milletvekili olarak yine yasama faaliyetlerine katılacaklarını ifade eden Bağış, şöyle konuştu:
     Bir yandan da davalarıyla ilgili kendilerini savunma hakkına kavuşmuş olurlar. Olur da bir ceza alırlarsa cezaları da milletvekillikleri bittikten sonra gerçekleşir. Buna yönelik işi çok da fazla büyütmenin bir anlamı yok. Bugün mecliste kendi dokunulmazlığının kaldırılmasını talep eden çok milletvekili var. Bu konuda toplumsal bir talep var. Herkesin Türkiye Cumhuriyetinin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğu bilinciyle hareket etmesi lazım. Bu ülkede bir şehit haberi geldiği zaman hepimizin yüreği yanıyor. Bu hassasiyeti herkesin taşıması gerekir. Türkiyenin kaldıramayacağı, toplumsal vicdanın kabul edemeyeceği görüntüleri bir daha yaşamamayı ümit ediyorum.
    
     -(Patriot talebi) Bu da bir güvenlik tedbiridir-
    
     Türkiyenin NATOdan Patriot talebinin hatırlatılması üzerine de Bağış, kendi bakanlığının ilgi alanına giren bir konu olmadığı için bilmediğini belirtti.
     Türkiyenin 60 yıldır NATOnun üyesi ve NATOnun en büyük askeri gücüne sahip üyesi olduğunu hatırlatan Bağış, NATO üyeliği çerçevesinde Korede şehit vermişiz, Kosovada, Bosna Hersekte, Somalide, Afganistanda, Lübnanda, dünyanın dört bir yanında çok farklı çabalarımız olmuş. Bu kadar özverili bir NATO üyesi ülkenin güvenliği açısından, geleceğe yönelik emin adımlarla ilerleyebilmesi açısından tabi ki her türlü koruyucu mekanizmalarla donatılması gerekir. Bu da bir güvenlik tedbiridir diye konuştu.
    
     -Okullarda kıyafet serbestliği-
    
     Bakan Bağış, okullarda kıyafet serbestliğine yönelik değişiklikle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine de, kararın çok doğru ve yerinde olduğunu düşündüğünü belirtti.
     Bunun, Türkiyenin Avrupa Birliği (AB) standartlarında bir ülke olması yolunda atılmış önemli bir karar olduğunu değerlendiren Bağış, Bugün AB üyesi ülkelerde, üyesi olmaya çalıştığımız ABde öğrencilerin tek tip kıyafetle, üniformayla, tek tip zihniyetle yetiştirildiği başka bir ülke yoktur. Onlar farklı rejimlerin uygulamalarıdır. Türkiye de çok şükür o eski kalıplarından kurtuluyor. Özgürlüğü simgeliyor. Türkiyede eskiden her şeyi kısıtlayan bir anlayış vardı. Şimdi mümkün olduğu kadar vatandaşın önünü açan, özgürlük alanını genişleten bir anlayış var. Bunun son derece yerinde bir karar olduğuna inanıyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Malatyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER