AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: -Bu sene 61 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 7 yaşından 77 yaşına kadar farklı kesimlerden vatandaşlarımızın Avrupaya seyahati bu programlar, eğitim programları çerçevesinde, sayesinde gerçekle


ELAZIĞ (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bu sene 61 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 7 yaşından 77 yaşına kadar farklı kesimlerden vatandaşlarımızın Avrupaya seyahati bu programlar, eğitim programları çerçevesinde, sayesinde gerçekleşti dedi.
     Bağış, Malatyada katıldığı programların ardından karayoluyla geldiği Elazığ Havalimanında gazetecileri açıklamalarda bulundu.
     Geçen günlerde İstanbulda gerçekleşen, Elazığ Günleri etkinliğinin son derece başarılı olduğunu ifade eden Bağış, ikincisinin daha başarılı ve görkemli olacağına inandığını söyledi.
     Bakanlığına bağlı Ulusal Ajansın başkanı Musa Ceylanın Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ ile görüştüğünü aktaran Bağış, şöyle konuştu:
     Biliyorsunuz Erasmus Programı çerçevesinde bu yıl 18 bin üniversite talebesi Avrupanın farklı yerlerinde eğitime gidiyor. Aynı şekilde Avrupadan da binlerce öğrenci ülkemize eğitime geliyor. Bu programları üniversitelerimizde organizasyonunu yapan hocalarımızın, rektörlerimizin yıllık toplantısı 2013de yılının Ekim ayında Elazığda yapılacak. FÜ, buna ev sahipliği yapacak. Biz de Bakanlığımıza bağlı kurum Ulusal Ajans vasıtasıyla bu toplantıya destek vereceğiz. İnşallah ben de katılmaya çalışacağım.
    
     -Eğitim programları-
    
     Söz konusu eğitim programlarını önemsediklerini belirten AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, şunları kaydetti:
     Bu sene 61 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 7 yaşından 77 yaşına kadar farklı kesimlerden vatandaşlarımızın Avrupaya seyahati bu programlar, eğitim programları çerçevesinde, sayesinde gerçekleşti. Geçen yıl bu rakam 44 bindi. Avrupada bu hızda katılımını artıran başka bir ülke yok. Önümüzdeki yıl için de hedefimizi 70 bin olarak ilan ettik. İnşallah daha da önemli rakamları hep beraber yakalayacağız. Bunlar Türkiyenin AB fonlarıyla vatandaşlarımızın cebinden tek kuruş çıkmadan yaralandığı programlardır. Bunların sayı, nitelik ve niceliğini artırma konusunda kararlıyız.
     Bağış, açıklamalarının ardından uçakla İstanbula hareket etti.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER