AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: Gelin sizler yalan yanlış tutanak sızdıracağınıza bizim yazdığımız barış ve kardeşlik tutanağına, barış ve kardeşlik destanına bir satır eklemeye çalışın. Gelin bu ülkede asırlarca olduğu gibi barış içind


BURSA (A.A) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yalan yanlış tutanakları sızdırarak bu ülkenin çözüm sürecine zarar verebileceğini zannedenlere Bursadan, Türkiyenin sanayisinin, ekonomisinin bel kemiği olan bu güzel şehirden, ecdad yadigarı Bursadan bir mesaj vermek istiyorum; gelin sizler yalan yanlış tutanak sızdıracağınıza bizim yazdığımız barış ve kardeşlik tutanağına, barış ve kardeşlik destanına bir satır eklemeye çalışın. Gelin bu ülkede asırlarca olduğu gibi barış içinde, kardeşlik içerisinde yaşayabilme heyecanımızı yeniden canlandıralım dedi.
     Bağış, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (DOSABSİAD) tarafından düzenlenen Geleneksel DOSAB ve DOSABSİAD Yemeğinde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın selamlarını Bursaya getirmekten büyük onur duyduğunu ifade ederek, Bursanın ülke ekonomisinin omurgası olduğunu söyledi.
     Bursalı iş adamlarına Türkiyenin ay yıldızlı bayrağını her geçen gün daha da yükseklere çıkarma hedefine verdikleri katkı için teşekkür eden Bağış, iş adamlarının çabalarının ve katkılarının ülkeyi her geçen gün daha güçlü bir noktaya taşıdığına dikkati çekti.
     Bağış, Türkiyenin çalıştığını, çalıştıkça da karşılığını aldığını ifade ederek, son 10 yılda Türkiyenin dünyanın 26. büyük ekonomisi iken 16. en büyük ekonomik gücü haline geldiğini, bununla da yetinmeyip 2023 hedefleri çerçevesinde, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olmayı amaçladığını kaydetti.
     Farklılıklarımız olabilir, farklı siyasi görüşlerimiz de olabilir. Farklı ana dillerimiz olabilir, farklı etnik kimliklerimiz olabilir. Farklı inançlarımız olabilir ama hepimiz bu ülkeye sevdalıyız diyen Bağış, Türkiyenin bu hedefler doğrultusunda çok çalıştığını, bunu geçen gün OECD rakamlarının da bir kez daha belgelediğini vurguladı.
     Bağış, OECDnin ulusların yıllık çalışma performansını çıkardığını, buna göre Türkiye vatandaşlarının yılda ortalama bin 877 saat çalıştığını ve bu rakamın AB ülkeleri içinde en disiplinli, en güçlü ülke olarak bilinen Almanyanın vatandaşlarından yılda ortalama 470 saat daha fazla çalıştığımızı gösterdiğini belirterek, yine bu rakamın Japonlardan yılda ortalama 190 saat, ABDden de yılda ortalama 90 saat daha fazla çalıştığımızı gösterdiğini kaydetti.
     İş adamlarının her birini bu yüzden AB müzakere heyetinin doğal üyeleri olarak gördüğünü ifade eden Bağış, Çünkü bizim için ABye üye olmaktan daha önemli olan bir şey varsa o da Almanyanın otoban standartlarını, İsveçin demokrasi ve insan hakları standartlarını, Fransanın gıda, hijyen standartlarını, İtalyanın moda ve marka standartlarını, İngilterenin eğitim standartlarını bu ülkede bütün vatandaşlarımızın hizmetine sunabilmektir diye konuştu.
     Bağış, bunun Türkiyede ve Bursada başarıldığını dile getirerek, şöyle devam etti:
     İşte bu yüzden Avrupada bazı ülkeler, yediği golleri kalesinden çıkaramazken, biz timsah yürüyüşü yapmaya devam ediyoruz. Türkiyenin moralini bozmak isteyenlere Türkiyenin ağzının tadını kaçırmak isteyenlere, buradan, Bursadan İskender Kebap gönderiyoruz. Bize havlu attırmak isteyenlere, havlunun en iyisini Bursada biz yaparız diyoruz. Ama bu süreçte birlikteyiz. Ve bu süreçte çok önemli başarıları elde ediyoruz. Ve artık IMFye borçlu olan değil, borç veren bir ülke konumuna geçiyoruz. Yakın bir süre içerisinde, bir kaç ay içerisinde IMFye olan bütün borcumuzu kapatmakla kalmayacağız, inşallah 5 milyar dolarlık bir borç vereceğiz.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Bağış, Türkiyenin bir de terör belasından kurtulması halinde, ülkeyi, çalışkan, genç ve dinamik nüfusu, enerji kaynaklarına olan jeopolitik yakınlığıyla hiçbir gücün tutamayacağını vurgulayarak şunları kaydetti:
     İşte bu yüzden Türkiyenin şuanda içinden geçtiği bu hassas süreçte çözüm sürecimizi çok önemsiyorum. Tabi ki bu çözüm sürecinde, Türkiyenin bütün vatandaşlarıyla kucaklaşma sürecinde, her bir vatandaşın anayasal eşitlik haklarını güvence altına alma sürecinde, terörden rant elde edenler, terörün sağladığı uyuşturucu rantından, insan kaçakçılığı rantından, kazanç elde edenler rahatsız oluyorlar. Onların hortumlarının kesilmesi geçmişte yolsuzluk hortumlarını nasıl kestiğimizde birileri rahatsız olduysa aynı şekilde bunları da rahatsız ediyor olabilir. İşte bu yüzden diyoruz, yalan yanlış tutanakları sızdırarak bu ülkenin çözüm sürecine zarar verebileceğini zannedenlere Bursadan, Türkiyenin sanayisinin, ekonomisinin bel kemiği olan bu güzel şehirden, ecdat yadigarı Bursadan bir mesaj vermek istiyorum; gelin sizler yalan yanlış tutanak sızdıracağınıza bizim yazdığımız barış ve kardeşlik tutanağına, barış ve kardeşlik destanına bir satır eklemeye çalışın. Gelin bu ülkede asırlarca olduğu gibi barış içinde, kardeşlik içerisinde yaşayabilme heyecanımızı yeniden canlandıralım. İşte bunun en güzel örneği de buradadır, Bursadadır, sizlerin arasındadır. Sizin aranızdan nasıl hiçbir ayrım olmadan herkes birlikte elini taşın altına koyup Türkiyenin zenginleşmesine katkı veriyorsa bunu Türkiyenin 81 ilinde hep birlikte gerçekleştirme umuduyla hepinize teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER