Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur:

Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur: 2023 hedeflerine ulaşmak için istihdam ve üretim artışına ihtiyacımız var -2002 yılında vergi gelirlerinin yüzde 86sı borç faizine gidiyordu, 2012de ise vergi gelirlerinin yüzde 86sı yatırıma


UŞAK (A.A) - Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için istihdam ve üretim artışına ihtiyacımız var dedi.
     Uşak Defterdarlığı tarafından düzenlenen 2013 Vergi Ödül Törenine katılan Cantimur, burada yaptığı konuşmada Türkiyeyi 2023 vizyonuna taşıyacak projelerin hazır olduğunu ifade etti.
     Türkiye ekonomisinin küresel krize rağmen büyümeye devam etmesinin, ekonomide doğru adımların atıldığının göstergesi olduğunu belirten Cantimur, şunları söyledi:
     Hükümetimizin politikaları sonucu vergi tahsilatlarında ciddi artışlar sağladık. Bir ülkenin en sağlam geliri vergidir. Vergi geliri ne kadar sağlam olursa ülke ekonomisi ve bütçesi de o kadar güçlü olur. 2023 hedeflerine ulaşabilmek için istihdam ve üretim artışına ihtiyacımız var. Ülkemiz 2023 hedeflerine siyasi istikrar, üretim, istihdam, ihracat artışı ile ulaşacaktır. Bu hedefe giden yolda kayıt dışı ekonomi ile mücadele ve vergi gelirlerindeki artış da önemli bir yer tutuyor. Vergi gelirlerinin arttırılması için de hesap verebilirliğin artması lazım. Hükümet ve devlet vergi gelirleri ile hangi hizmetleri halka sunduğunu açıklamalı ve hesap verebilir olmalıdır. Ülkemizde kamu borç stoku 10 yılda önemli oranda azaldı. 2002 yılında ülkemizin vergi gelirlerinin yüzde 86sı borç faizine yüzde 14ü ise yatırımlara gidiyordu. 2012 sonu itibarıyla bu tablo tersine döndü ve vergi gelirlerinin yüzde 86sı yatırımlara akmaya başladı. Ülkemizin kamu borçları 1993 ile 2002 yılları arasında 298 kat arttı. 2002 ile 2012 yılları arasında ise kamu borçları yaklaşık yüzde 2 artış gösterdi. Şu anda ülkemizin borcu, gayri safi milli gelirin yüzde 38i oranındadır. Türkiye 10 yıl önce bir milyar dolar borç için kapı kapı dolaşan bir ülkeydi. Yatırım için para bulamıyordu. Ancak bugün siyasi istikrarın da getirdiği güven ortamı ile yatırımlara aktaracak parasal güce sahibiz. Bu olumlu tablonun devamını sağlayabilmemiz için siyasi istikrarın devam etmesi gerekiyor.
     Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise konuşmasında vergi toplamanın devlet olmanın bir gereği olduğunu, kamu hizmetlerinin devamlılığı için vergi gelirlerinin önemli olduğunu kaydetti.
     Konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine plaket verildi.
     Törene Uşak Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Defterdar Abdullah Kırım ile Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle daire müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER