AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Manisada -"Milletin parasını doğru yerlere aktarabilirsek, bu ülkede bütün annelerin huzur içinde uyumasını sağlayabilirsek, evlatlarının ölüm haberlerini değil de projelerdeki başarı haberlerini al


MANİSA (A.A) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Milletin parasını doğru yerlere aktarabilirsek, bu ülkede bütün annelerin huzur içinde uyumasını sağlayabilirsek, evlatlarının ölüm haberlerini değil de projelerdeki başarı haberlerini alabilirsek Türkiyeyi, dünyanın en güçlü on ülkesinden biri yaparız" dedi.
     Bağış, Manisanın Turgutlu ilçesinde TÜBİTAK ile Turgutlu Halil Kale Fen Lisesinin ortaklaşa düzenlediği bilim fuarının açılışında yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde üniversitelerde AR-GE konusunda yeterince proje yapılmadığını söyledi.
     Bugün artık Turgutluda ortaokul ve liselerde bile projelerin yapıldığını, bu konunun Türkiyedeki zihniyet değişimini ortaya koyduğunu ifade eden Bağış, Türkiyeyi Avrupa Birliği standardına taşıyacak anlayışın bu olduğunu kaydetti.
     Türkiyeyi, Atatürkün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak anlayışın da bu olduğunu vurgulayan Egemen Bağış, "Türkiye, eğitim standartlarını İngilterenin eğitim standartlarıyla eşleştirecek, insan hakları konusundaki standartlarını İsveçin standartlarıyla eşleştirecek. Benim vatandaşımın da kendisini dünyanın saygın insanlarından biri olarak hissedebilmesini sağlayacak anlayış bugün Turgutluda ortaya konmuştur" diye konuştu.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Bakan Bağış, Türkiyenin çok farklı bir noktaya ilerlediğini söyledi.
     Bugüne kadar terörle mücadeleye 350 milyar dolar harcandığına işaret eden Bağış, "350 milyar dolara 350 tane boğaz köprüsü yapılırdı. Havaalanları, binlerce kilometre otoban, hastane, okul yapılırdı. Milletin parasını doğru yerlere aktarabilirsek, bu ülkede bütün annelerin huzur içinde uyumasını sağlayabilirsek, evlatlarının ölüm haberlerini değil de projelerdeki başarı haberlerini alabilirsek Türkiyeyi, dünyanın en güçlü on ülkesinden biri yaparız" şeklinde konuştu.
     Konuşmanın ardından fuarın açılışını yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Turgutlu Belediye Belediye Başkanı Serhat Orhan ve Halil Kale Fen Lisesi Müdürü Tahsin Bozkurta plaket verdi.
     Daha sonra okuldan ayrılan Bakan Bağış, yüksek lisans için gittiği İngilterede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 29 yaşındaki Nalan Dirikin ailesini Ergenekon Mahallesindeki evlerinde ziyaret etti.
     Egemen Bağış, basına kapalı gerçekleşen görüşmede baba Ali ve anne Fatma Dirik ile görüştü. Bakan Bağışa, Vali Halil İbrahim Daşöz de eşlik etti.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER