Öğrenim gördüğü kente kısa filmle teşekkür

Öğrenim gördüğü kente kısa filmle teşekkür etti -Eskişehirde üniversite öğrencisi, öğrenim gördüğü kente vefa borcunu ödemek için devletten aldığı öğrenim kredisiyle çektiği kısa filme "Teşekkürler Eskişehir" adını verdi -Film


ESKİŞEHİR (A.A) - Yıldız Gündoğmuş - Eskişehirde, üniversite öğrencisi, öğrenim gördüğü kente vefa borcunu ödemek için devletten aldığı öğrenim krediyle kısa film çekti.
     Filmin senaristi ve yapımcısı da olan Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Mehmet Semih İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuldan mezun olmadan önce kente karşı borçlu olduğunu düşündüğü için 8 ay önce senaryo yazmaya başladığını anlatarak, "Nasıl ki bir pastacı en iyi hediyesini pasta olarak yaparsa, bir reklamcı da en iyi hediyesini bir reklam ya da filmle verebilir diye düşündüm ve bu şehir hakkında bir vefa filmi yapmak istedim. Bunun adını da çok anlaşılır olması için Teşekkürler Eskişehir koydum" dedi.
     Senaryosunu AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon ile paylaştığını dile getiren İpek, daha önce birbirini tanımayan 7 kişinin bir araya gelerek, çalışmalara başladıklarını aktardı.
     "Bir araştırma görevlisi, bir öğretim görevlisi ve 5 öğrenciyiz" diyerek ekibi tanıtan İpek, bu yıl 15incisi düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivalinin açılışında filmlerinin gösterildiğini ve aldıkları alkışın kendilerine moral verdiğini söyledi.
     Filmi yaparken hiç kimseden bütçe almadıklarını, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan aldığı krediyle filmi yaptıklarını açıklayan İpek, şunları kaydetti:
     "Bu işi hiç bütçe kullanmadan yaptık. Filmin samimiyetten uzaklaşmaması için elimize başkasının parası değmedi. Her ayın 7sinde yatan kredimi kullandım ve bütün masrafları oradan karşıladım. İşin samimiyeti buradan geliyor."
    
     -"Orada size özel bir yeriniz olacak"-
    
     İpek, filmin senaryosunu yazarken Eskişehirde anılarının geçtiği ve öğrencilerin kentte yaşayabileceği yerleri not ederek başladığını, filmin de bu notlardan oluştuğuna dikkati çekerek, "Filmde, örneğin kız arkadaşıma ilk defa aşkımı ilan ettiğim yer, Orada size özel bir yeriniz olacak notuyla görünüyor. Sana ayrılmış özel bir yer olmayacak kendin bulacaksın evini notuyla anlatmaya çalıştığımız yer ise bütün öğrencilerde olduğu gibi benim de çok ev aramam ve bulamamam, ev sahipleri kiracı ilişkisinde deneyimlerimle ilgili" diye konuştu.
    
     -Sosyal medyada 48 saatte 160 bin kişi izledi-
    
     Filmin festivalde gösterilmesinin ardından sosyal medyada gösterildiğini ve 48 saatte 160 bin kişi tarafından izlendiğini bildiren İpek, şöyle devam etti:
     "İnsanların Eskişehire olan sevgisi ve teşekkürü gerçekten bu kadar güçlüymüş ki bu izlenme oranı bizi de çok mutlu etti. Filmde izleyen kişilerin kendilerini bulacakları çok nokta detaylar var. Tabi sosyal medyada yapılan yorumlar çok önemli. Mesela lise öğrencilerinden bu filmi izledikten sonra tercihimde sadece Eskişehir var, Babam bile ağladı diyenler var. Kimse bize bu işi sipariş etmedi. Biz sadece bir teşekkür ve vefa filmi, gönül işi yaptık."
     Çok güzel dostluklar edindiğini dile getiren İpek, bundan sonrada 7 kişilik ekibin birlikte çalışacağını sözlerine ekledi.
     Film ekibinde yer alan, Özgür Değirmen de "Zorluklarının yanında eğlencesi çok fazlaydı. Film çekildikten sonra ve alkışları duyduktan sonra yaptığımız zorluklara değdiğini düşündüm. İnşallah birlikte projelerimizin devamı gelir" ifadelerini kullandı.
     Fon müziğini Öğretim Görevlisi Arne Mulderin, kurgu ve dijital efektlerini Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde üçüncü sınıf öğrencisi Hasan Fıstıkçıın, kameramanlığını Sinema ve Televizyon Bölümü 4. sınıf öğrencisi Alper İdupun yaptığı filmde, Araştırma Görevlisi Gözde Efe, Halkla İlişkiler 4. sınıf öğrencisi Gülis Töngemen de kendi branşlarında destek verdi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Öğrenim gördüğü kente kısa filmle teşekkür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER