AB destekli proje

AB destekli proje -Çevre Eğitimi-Sağlıklı Yaşam Yolu projesi 45 bin avro hibe almaya hak kazandı


MUĞLA (A.A) - Çevre Eğitimi - Sağlıklı Yaşam Yolu projesi, 45 bin avro hibe almaya hak kazandı.
     Muğla Öğretmen Evinde yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer ile öğretmenler katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülecek olan projenin çalışma alanının Muğlanın Kavaklıdere ilçesi olacağı, işbirliği yapılacak kurumların ise Kavaklıdere Belediyesi, Kavaklıdere Cumhuriyet İlkokulu ile Uluslararası ortakların Polonyadan The Department of Environment Protection (Belediye - Çevre Koruma Birliği), bir ilkokul ve bir dernek olacağı belirtildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, burada yaptığı konuşmada, herkesin çevreden yararlandığını, çevreden tüketilen kadar yerine sunulması gerektiğini söyledi.
     Milli eğitim olarak her yerde olduklarını ifade eden Çınar, Kavaklıderede maden ocakları mevcut. Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için gençlerimiz bilgilendirilmeli ve bilinçlendirilmeli. Yapılacak olan proje çevredeki sorunların giderilmesi için çok önemli. Bu amaç için uğraşan öğrencilerimize ve projeyi yürüten çalışanlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
     Kavaklıdere Belediye Başkanı Bozyer ise Kavaklıderenin çevreyi hem kirleten hem de temizleyen bir ilçe olduğunu belirtti.
     Proje kapsamında Kavaklıderenin daha güzel olacağına değinen Bozyer, Projeyi destekliyor ve ilçemize büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. İnşallah Kavaklıdere bir yıl içerisinde hem ülkemizde hem de dünyada tanınan bir ilçe olacak diye konuştu.
     Proje hakkında bilgi veren öğretmen Sevinç Yakıt, projenin amacının yerel yönetimler arası çevresel çalışmalarda iyi örneklerin paylaşılması, okullar ile gençlik merkezlerinin bilgi ve deneyim paylaşımı için Polonya ve Türkiyedeki eğitim kurumlarının işbirliği kurması olduğunu söyledi.
     Proje ile il merkezi ve tüm ilçelerdeki eğitim kurumlarında çevre kirliliğini önleme adına alınması gereken önlemlerin vurgulanacağını belirten Yakıt şöyle konuştu:
     Öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini güçlendirmek ve temel becerilerin geliştirilmesi için yeni pratik öğrenme metotlarının paylaşılmasını istiyoruz. Çevreyi korumaya dikkat çekmek için atölye çalışmaları, festivaller, konferanslar, toplantılar, yarışmalar düzenlemek izlenecek başlıca yollardır.
     Yakıt, dört kez altışar kişilik gruplarla gerçekleştirilecek olan proje çalışmalarının 24 hareketlilikten oluştuğunu ve 2 yıl süreceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER