AB fonları seminerleri sürüyor

AB fonları seminerleri sürüyor -Kalkınma Bakanlığının organize ettiği seminerlerden ikincisi Adanada yapıldı


ADANA (A.A) - Kalkınma Bakanlığı tarafından düzenlenen "Ekonomik ve sosyal uyum alanındaki AB fonları" seminerlerinin ikincisi Adanada gerçekleştirildi.
     Kalkınma Bakanlığı Ekonomik ve Sosyal Uyum Dairesinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) katılım öncesi fonlarının daha etkin kullanmasına katkıda bulunmak amacıyla İzmirde başlatılan seminerlerin ikincisi Adanada bir otelde yapıldı.
     Ekonomik ve Sosyal Uyum Daire Başkanı Mesut Kamiloğlu, AB projelerinin sabır ve özen gerektirdiğini, bir projenin fikir aşamasından uygulama aşamasına geçmesinin yaklaşık 3 yıl sürdüğünü bildirdi.
     Tanıtım seminerleriyle AB fonları hakkında katılımcılara bilgi verdiklerini ifade eden Kamiloğlu, şunları kaydetti:
     "Bir AB projesinin hayata geçmesi uzun zaman alabiliyor. Bu nedenle acil ve öncelikli projeleri, kendi kaynaklarımızla karşılamamız daha uygun olabilir. Önümüzdeki dönemde bölgesel ve yerel aktörler, AB fon kullanımı sürecinde daha fazla rol alacak. Bu süreçte kalkınma ajanslarına da önemli görevler düşüyor. AB fonlarının kullanımındaki temel başarı unsurlarından biri de bölgelerde ve yerelde gerekli kurumsal kapasitenin oluşturulmasıdır. Çünkü ekonomik ve sosyal uyum alanındaki projelerin çoğunluğu yerelde hazırlanacak ve uygulanacaktır. AB fonlarının kullanılması için bizim önceden hazır olmamız şart."
     Çukurova, Doğu Akdeniz ve İpekyolu kalkınma ajanslarından temsilcilerin katıldığı seminerin, 20 Hazirana kadar farklı illerde süreceği bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber AB fonları seminerleri sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER