ABDde okuyan bir gurup öğrenci MAÜni

ABDde okuyan bir gurup öğrenci MAÜni ziyaret etti


MARDİN (A.A) - Amerikada Bates College Siyaset Bilimi bölümünde eğitim gören bir grup üniversiteli öğrenci, Mardin Artuklu Üniversitesi(MAÜ)ziyaret etti.
     MAÜye bağlı Mimarlık Fakültesi, Yaşayan Diller ve Sosyal Bilimler enstitülerini gezen öğrencilere Mardinin tarihi hakkında bilgi verildi.
     Mimarlık Fakültesinde Mezopotamya tarihi ile ilgili öğrencilere ders anlatan Mardin Artuklu Üniversitesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mark Soileau, aynı zamanda üniversitenin kuruluş ve gelişim sürecine ilişkin bilgi verdiği ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.
     Öğrenciler, Rektörlük binasında üniversite yetkilileriyle bir dizi görüşmelerde bulunarak Kürt Dili ve Kültürü Anabilimdalı akademisyenleri nezaretinde Kürtçe derslere katıldı.
     Pakistan, Zimbabve, Gana, Bulgaristan ve Somali uyruklu öğrencilerin de aralarında bulunduğu öğrenciler adına konuşan konuk heyet Başkanı Prof. Dr. Senem Arslan, MAÜnün farklı etnik ve dini grupların barış içinde yaşadığı bir coğrafyada, bulunduğu şehrin kimliğiyle özdeşleşen çalışmalarından çok şeyler öğrendiklerini belirterek, öğrencileriyle birlikte yaptıkları Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyaretlerinde MAÜnün kendileri için çok önemli bir durak oluşturduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber ABDde okuyan bir gurup öğrenci MAÜni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER