ABDli firma, Kiliste yatırıma hazırlanıyor

ABDli firma, Kiliste yatırıma hazırlanıyor -International Capital Alliance firması yetkilileri, Kilis Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek kent ekonomisi hakkında bilgi aldı


KİLİS (A.A) - Kiliste enerji yatırımına hazırlanan ABDli International Capital Alliance firması temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.
     Heyet, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Murat Sakar ile makamında bir süre görüştü. Sakar, heyetin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, kent ekonomisi hakkında bilgi verdi.
     Kentte üretilen tarımsal ürünlerin başında zeytin ve üzümün geldiğini, şehrin yıllık 20 bin ton zeytin üretimi bulunduğunu ifade eden Sakar, Tamamı yağlıktır. Bu zeytinyağımız kendine has tat, koku ve aromasıyla dünyada sayılı zeytinyağları arasındadır. Bunu fuarlarda tescil ettirdik. Bu zeytinyağlarımız tamamen natüreldir. Çiğ tüketilmeye de en elverişli yağdır. Şu anda net bir ihracat ürünü halindedir dedi.
     Sakar, kentte yıllık 100 bin ton yaş üzüm üretme kapasitesi bulunduğunu ve üretilen üzümün tamamının sanayide kullanıldığını vurguladı.
     Güneşte kurtulan üzümlerin sanayide hammadde olarak kullanıldığını, bu üründen daha çok pekmez ve alkol üretiminde yararlanıldığını dile getiren Sakar, pekmez üretimi hakkında da bilgi verdi.
     Murat Sakar, daha sonra firma yetkililerinin sorularını yanıtladı.
     Firma yetkili temsilcisi Richard A. Edwards ise önceliklerinin güneş enerjisi paneli üretmek olduğunu söyledi. Bölgenin gelişmesine katkıda bulunacak sosyal projelere desteklemek istediklerini bildiren Edwards, ileride su arıtma tesisi ve buna ilave ek yatırımlarla kapasitelerini genişletmeyi hedeflediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz - Ahmet Ekinci
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber ABDli firma, Kiliste yatırıma hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER