Adalet Bakanı Ergin Hatayda

Adalet Bakanı Ergin Hatayda -Bakan Ergin, İskenderun ilçesinde Gübretaş tarafından yaptırılan okulun açılış törenine katıldı


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İskenderun ilçesinde yaptırılan okulun açılış törenine katıldı.
     Bakan Ergin, Denizciler beldesinde yaptırılan Denizciler Gübretaş Ortaokulunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu güzel hizmetin devamının gelmesini talep ettiklerini söyledi.
     Tüzel kişilerin, şirketlerin geleceğe dönük birçok yatırımlar yaptıklarını ifade eden Ergin, bu yatırımların en anlamlı, kalıcı ve hayırlısının eğitime yapılanlar olduğunu kaydetti.
     Öğrencilere nasihatte bulunan Ergin, şöyle konuştu:
     Bu zaman diliminin kıymetini bilin. Artık iyi olmak yetmiyor, çok iyi olmak da yetmiyor. Her biriniz en iyi olmak zorundasınız, çünkü acımasız bir rekabet var. Çocuklarımız birbirleriyle yarışıyorlar ve en iyiler iyi yerlere geliyor. Onun için henüz yolun başındasınız, bu süreyi çok iyi değerlendireceğinize inanıyorum. Büyük Türkiyenin adımlarını, inşasını sizler gerçekleştireceksiniz. Bizler size bu imkanı hazırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, altyapıyı hazırlıyoruz, bayrağımızı daha yukarılara çıkarmak için sizler büyük gayret sarf edeceksiniz.
     Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu ise Denizciler beldesindeki okulun, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir şirketi olan Gübretaşın 60ıncı yıl hediyesi olduğunu kaydetti.
     Bir milyon 100 bin çiftçi ailesine hizmet götürdüklerini ve Türkiyenin her noktasında çiftçilerin tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılayan şirketlerinin 2012 yılında 4,3 milyar liralık bir kredi dağıttığını ifade eden Kutlu, bu kredinin yüzde 75inin gübre, akaryakıt, tohum, ilaç ve yem temini için olduğunu bildirdi.
     Kutlu, sosyal sorumluluk kapsamında 2012 yılında 150 bin çiftçi ve 9 bin mühendise eğitim verdiklerini de ifade ederek, ayrıca 900 öğrenciye karşılıksız burs sağladıklarını söyledi.
     En iyi yatırım insana yatırımdır prensibiyle yola çıktıklarını belirten Abdullah Kutlu, Denizciler beldesi dışında bu yıl Kocaelide de ikinci bir okul projelerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Sunun da birer konuşma yaptığı açılış töreninde, 13 yaşındaki talasemi hastası Ahmet Yıldız, İstiklal Marşını okuyarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
     Açılışın ardından Bakan Ergin ve beraberindekiler okulu gezerek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi ve sohbet ettiler.
     Adalet Bakanı Ergin, daha sonra akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkinin ağabeyi Tevfik Uğur Çirkinin İskenderun ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Milletvekili Şefik Çirkine başsağlığı dileyen Ergin, ardından Narlıca beldesindeki TOBB Lisesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven - Salim Taş
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin Hatayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER