Adalet Bakanı Ergin Hatayda:

Adalet Bakanı Ergin Hatayda: -(Çözüm süreci) "Coğrafyamızda enerjimizi hep beraber bu büyük ülkenin, milletin geleceği için harcayacağımız birlikte yaşama iklimini inşa etme açısından çok yoğun gayret içerisindeyiz" -"Barış, h


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, çözüm sürecine ilişkin "Coğrafyamızda enerjimizi hep beraber bu büyük ülkenin, milletin geleceği için harcayacağımız birlikte yaşama iklimini inşa etme açısından çok yoğun gayret içerisindeyiz" dedi.
     Ergin, Antakya Küçük Sanayi Sitesi toplantı salonunda düzenlenen Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi (ANMOGEP) tanıtım ve tapu devir töreninde yaptığı konuşmada, Hatayın her anlamda geliştiğini ve ilerlemesini sürdürdüğünü söyledi.
     Son 10 yılda Türkiyenin katettiği mesafenin tılsımının huzur ve istikrar olduğunu ifade eden Ergin, bunların yitirilmemesi için gayret edilmesi gereken değerler olduğunu vurguladı.
     Bölgede ve dünyada değişik coğrafyalarda çok değişik çalkantılar ve sıkıntılar yaşandığına işaret eden Ergin, şöyle konuştu:
     "Bu ülke, huzurunu, barışını, dayanışmasını koruduğu sürece hem bölgesinde hem de dünya üzerinde ufku da geleceği de açık bir yıldız gibi parlıyor. Bu açıdan özellikle son bir yıldır ayrı heyecan ve içerisinde uğraştığımız bir konu var. O da son 30 yılda akan kanların gözyaşlarının akmaması. Coğrafyamızda enerjimizi hep beraber bu büyük ülkenin, milletin geleceği için harcayacağımız birlikte yaşama iklimini inşa etme açısından çok yoğun gayret içerisindeyiz. İnşallah, dualarınızla, çalışmalarımızla bu neticeyi yakalarız ve kenetlenmiş bir 76 milyonluk Türkiye, dosta güven verir. Bu coğrafyada yaşayan 76 milyon insanımızı sevindirir. 76 milyon ülke insanı sevinsin, doğudaki, batıdaki, kuzeydeki, güneydeki analar da sevinsin."
     Bu çalışmalarla gelecek nesillere daha zengin ve özgür bir Türkiye inşa etmek için gayret ettiklerini anlatan Ergin, "Barış, huzur isteyen herkes sevinecek ama bu toplumu parçalara ayırmaya çalışan, ülkeyi bölmeye çalışarak kendilerine bir yarar umanlar biraz endişe etsin,artık biz endişe etmeyelim" dedi.
     Bu sırada, esnaf olduğunu belirten bir katılımcının, esnafın kan ağladığını ve uygulanan politikalardan rahatsız olduğunu söylemesi üzerine Bakan Ergin, düşüncelerini açıklayan kişiye müdahale edilmemesi gerektiğini, görüşlerini açıklayabileceğini kaydetti.
    
     -"Türkiye AB ülkesi 15 ülkeden daha iyi durumda"-
    
     Türkiyenin ihracatını 36 milyar dolardan 153 milyar dolara çıkardığını, yapısal sorunlardan dolayı sıkıntısı olan esnafın bulunabileceğini ancak kendisinin 76 milyonluk ülkeyi anlattığını dile getiren Ergin, esnaf içerisinde eleştiride bulunan kişi gibi sıkıntısı olanların bulunabileceğini ama resmin tamamına bakılması gerektiğini bildirdi.
     Türkiyenin son 10 yılda Merkez Bankasındaki döviz rezervlerinin 27,5 milyar dolardan 127 milyar dolara çıktığının altını çizen Ergin, şöyle devam etti:
     "Türkiyede kişi başına düşen milli gelir 3 kattan fazla arttı. Bu siyasi ve ekonomik istikrarla oldu. Bölgemizde savaşlar, gözyaşları, Avrupada ekonomik krizler varken bunlar oldu. Yunanistan iflas etmiş, Fransa kıvranıyor, İspanya perişan. Şuan Türkiye Avrupa Birliği ülkesi 15 ülkeden daha iyi durumda. Bunlar benim söylediğim şeyler değil, yurt dışından gelen misafirlerimiz, bakanlar, devlet başkanları şunu söylüyorlar; Türkiye olarak bunu nasıl yaptınız, başardınız- Negatif büyüme varken Avrupada OECD ülkeleri arasında Çinden sonra en çok büyüyen ikinci ülke olduk."
     Türkiyenin bölgesinde ve dünyada son 10 yıldır parmakla gösterilen, bu başarıyı nasıl sağladığı imrenilerek izlenilen bir ülke olduğunu aktaran Ergin, bunlarla avunmayacaklarını, "yetmez ama evet" dediklerini ifade etti.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandökenin projeyle ilgili konuştuğu toplantının ardından Adalet Bakanı Ergin, Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi kapsamında yapılacak ortak üretim tesisi arsasının tapusunu Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçine verdi.
     Bakan Ergin, Vali Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Almanyanın Schleswig-Holstein Eyaleti Başkent Kiel Şehri Valisi Cathy Kietzer ile Antakya Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan "Kırk Asırlık Türk Yurdu Sokağı Restorasyon Projesi"nin açılışını yaptı.
     Restorasyon çalışması yapılacak sokakta incelemelerde bulunan Ergin, daha sonra Saray Caddesinde bir iş yerinin de açılışına katıldı.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven - Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin Hatayda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER