Adalet Bakanı Sadullah Ergin:

Adalet Bakanı Sadullah Ergin: -İnşallah milletimizi etkin, tarafsız, bağımsız ve güven veren adalet sistemiyle yakın gelecekte tanıştırıyoruz -Önümüzdeki süreçte bir yıla kadar hukuk davalarını neticelendiriyoruz, iki yıl


ADIYAMAN (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İnşallah milletimizi etkin, tarafsız, bağımsız ve güven veren adalet sistemiyle yakın gelecekte tanıştırıyoruz dedi.
     Ergin, Adıyaman Valiliği tarafından Hisar Düğün Salonunda verilen iftar programında yaptığı konuşmada, 74 milyon insanın bir arada olduğu yapıya Türkiye dendiğini söyledi.
     Türkiyenin oluşturduğu bu birlikteliğin bir arada olunduğu sürece anlam ifade edeceğini belirten Ergin, Bu yapının içerisinde bir tarafı ayıklayıp kenara koyarsanız bu şey Türkiye olmaz başka bir şey olur. Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Arabıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle, Müslimiyle, gayri Müslimiyle, inananı, inanmayanıyla, 74 milyon insanın bir arada olduğu yapıya biz Türkiye diyoruz. Onun için bunun içinden herhangi bir tanesini kaldırdığınızda bu Türkiye olmaz diye konuştu.
     Bakan Ergin, amaçlarının Türkiyeyi geleceğe taşıyarak, bölgesinde ve dünya üzerinde ekonomik olarak güçlü, sosyal olarak dayanışan bir ülke haline getirmek olduğunu anlattı.
    
     -10 yıllık değerlendirme
    
     Bakan Ergin, AK Partinin 10 yıllık icraatlarından da örnekler vererek, Türkiyenin bugün dünyada ekonomik alanda 10 basamak birden yükselerek 16. sıraya geldiğini belirtti.
     Türkiyenin dünyadaki en büyük 16 ekonomiden birisi, Avrupadaki en büyük 6. ekonomi olduğunu aktaran Ergin, şunları kaydetti:
     Yine 2002de Merkez Bankamızın kasalarında 27 milyar rezervimiz varmış ama bugün itibarıyla tam 100 milyar doları yakaladık. 27 milyar var, 100 milyar dolar var... Aradaki nakitlerimiz bunlar. 2002de IMFye olan borcumuz 23,5 milyar dolar. Bugün geldiğimiz noktada 1,5 milyar dolara düşmüş. Onu da ödemeye muktediriz ama düşük faizli olduğu için vadesinde ödemeye devam edeceğiz. Ayrıca IMFye 5 milyar dolar borç vermeyi de taahhüt etmiş durumdayız. 2002de kişi başına düşen milli gelir 3 bin 490 dolarmış, bugün 10 bin doları aşmışız. Yine ihracatımız 2002de 36 milyar dolar iken bugün 142 milyar dolara gelmişiz.
     -Bağımsız, tarafsız etkin yargı
    
     Bakan Ergin, yürürlüğe giren yasal değişikliklerle Türkiyede bağımsız, tarafsız, etkin yargıyı oluşturma noktasında önemli adımlar attıklarını vurguladı.
     Önümüzdeki süreçte makul sürede yargılanma hakkını temin etmek üzere çok önemli sonuçların hep beraber görüleceğini aktaran Ergin, şöyle devam etti:
     Mahkemeye giden vatandaşımız yıllar yılı davasının bitmemesinden dolayı şikayet ediyordu. Yargıtay ve Danıştayda yapmış olduğumuz iyileştirmelerle yargılamalar hızlandı. Önümüzdeki süreçte bir yıla kadar hukuk davalarını neticelendiriyoruz, iki yıla kadar da ceza davalarındaki birikimler eritiliyor. Dolayısıyla vatandaşımız bir dava açtığında ilk derece mahkemesi, temyiz mahkemesi, toplam bir yıl içerisinde inşallah kararla buluşabilecek.
     Tünelde bu ışığı gördüklerini dile getiren Bakan Ergin, İnşallah milletimizi etkin, tarafsız, bağımsız ve güven veren adalet sistemiyle yakın gelecekte tanıştırıyoruz dedi.
     Ergin, tüm hizmetlerin devamı için bugün tesis edilmiş olan siyasi istikrarın sürdürülmesi gerektiğine dikkati çekerek, Yine bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımız, tüm inanç gruplarımız, kol kola, omuz omuza, tüm siyasilerimiz, iktidarı muhalefeti, tüm sivil toplum örgütlerimiz yan yana durarak, kaynaşarak, ülkemizi daha ileriye taşımaya muktediriz. Allahın izniyle bu dirayeti gösterecek ve Türkiyeyi daha zengin, daha müreffeh, daha yaşanabilir bir ülke haline getireceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Sadullah Ergin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER