Kangal köpekleri güzellik yarışması

Kangal köpekleri güzellik yarışması -Devrekanide kangal severler önce iftar yaptı ardından köpeklerini yarıştırdı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Devrekani ilçesinde düzenlenen Türk Çoban Köpeği Güzellik Yarışmasında, köpek severler önce iftar yaptı ardından köpeklerini yarıştırdı.
     Kastamonu Yazıhisar köyü Hisar Çiftliğindeki Türk Çoban Köpekleri Yetiştirme Merkezinde buluşan kangal severler, önce oruçlarını açtı.
     Köpekleriyle ilgili bilgi alışverişinde bulunan hayvan severler daha sonra araziye çıkardıkları 20 kangal köpeğini çeşitli kategorilerde yarıştırdı.
     Yarışmaya değişik illerden gelenlerin yanı sıra Avusturyadan köpek sahipleri de katıldı. Kangallara diş, bacak, ön ayakların yere basması, fizik yapısı ve köpeklerin estetik yapılarına dikkat edilerek puan verildi.
     Yarışma organizatörü Serkan Karaahmetoğlu (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpek sevgisinin ailesinden geldiğini belirterek, kangal köpeği üretme çiftliklerinin bulunduğunu ifade etti.
     Yarışmaya Kangal sevgisinden dolayı Türkiyenin farklı illerinden insanların geldiğini aktaran Karaahmetoğlu, şöyle konuştu:
     Dostluk, buluşma noktası, elbette köpek sevgisi. Bu çevrede herkesin köpeğe ihtiyacı var. Burası kırsal kesim. Burada herkes canını malını, hayvanlarını, köpeklerine emanet ediyor. Böyle bir organizasyon olduğu zamanda, herkes hem neler beslediğini göstermek için hem de birbirleriyle tanışmak, yardımlaşmak için köpekleriyle beraber geliyor.
     Aytaç Çicek (26) ise kangal severlerle internet aracılığıyla tanıştığını belirterek, Kız arkadaşımla birlikte köpek yarışmasına geldik. Köpek sevgisinden dolayı kangal severlerle arkadaşlığımız daha çok büyüdü dedi.
     Köpek sevginin çocukluğundan geldiğini söyleyen Çicek, şunları söyledi:
     Avusturyada 2, Bursada 4, Kastamonuda ise 2 kangal köpeğim var. Biz burada çoban köpeklerini yarıştırıyoruz. Kangalları yarıştırıyoruz. Türk çoban köpeklerini tanıtımını yurt dışında bile yapıyoruz.
     Yarışma sonunda Yaşar Şahbazoğlunun 1 yaşındaki Tomy isimli köpeği birinci oldu. Devrekani Belediye Başkanı Muntaz Aliustaoğlunun Karabaş isimli köpeği ikinci, Ali Ercan Yıldırımın 3 yaşındaki Yaman isimli köpeği ise üçüncü oldu. Yarışmada ilk 3 dereceye giren köpeklere tasma takıldı ve kangal sahiplerine köpek yemi hediye verildi.
     Yarışma sonunda kangal severler toplu fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Özkan Beyer - Yaşar Kuru / Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kangal köpekleri güzellik yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER