Adanada Mesleğim Umudum Projesi

Adanada Mesleğim Umudum Projesi -ÇKAnın desteğiyle Seyhan Soroptimist Kulübü Derneğinin gerçekleştireceği projede, engelli 50 kadına meslek eğitimi verilecek


ADANA (A.A) - Adanada Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği tarafından Çukurova Kalkınma Ajansının (ÇKA) desteğiyle gerçekleştirilen Mesleğin Umudum Projesi kapsamında 50 engelli kadına meslek eğitimi verileceği belirtildi.
     Adanada yaşayan engelli kadınların sosyalleşmesi, onların bölgeye entegrasyonunun hızlandırılmasının yanında sosyal bütünleşme ve dayanışmanın arttırılmasına katkı sağlaması amacıyla Seyhan Soroptimist Kulübü Derneğince hazırlanan projeye Adana Büyükşehir Belediyesi de dahil oldu.
     ÇKAnın Göçle Gelen Engelli Nüfusun Sosyal ve İktisadi Uyumunun Sağlanması Mali Destek Programı kapsamında 281 bin 277 TLye mal olacak olan proje kapsamında Dernek Başkanı Duygu Sezginer ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz arasında protokol imzalandı.
     Sezginer, protokol imza töreninde, proje ile maddi imkansızlıklar içindeki mesleği olmayan engelli genç kız ve kadınlar için meslek edindirmeye yönelik olarak sertifikalı hazır giyim ve trikotaj kursu verileceğini söyledi.
     Proje Koordinatörü Esin Parlak da, proje çerçevesinde 30 engelli kadının hazır giyim, 20 engelli kadının da trikotaj eğitimi alacağını, ayrıca engelli kursiyerlere kişisel gelişim eğitimleri de verilerek, onların sosyal yaşama entegrasyonu sağlanacağını anlattı.
     Parlak, atölyelerin merkez ilçe Yüreğir Belediyesine ait olan Mehmet Akif Ersoy Kültür Evinde oluşturulacağını, engelli kursiyerlerin tespiti aşamasında Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün destek vereceğini dile getirdi.
     Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz da, kadınlar tarafından yürütülen her projenin başarılı olmaya aday olduğunu belirterek, Bizi başarınıza ortak ettiğiniz için teşekkür ederiz. Engelli kadınlarımızın sosyalleşmesi ve bölgeye entegrasyonunun hızlandırılması konusunu önemsiyoruz. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak projenin amacına ulaşması için gereken desteği vereceğiz dedi.
     Aldırmaz, projenin uygulanması aşamasında 270 saatlik hazır giyim ve 728 saatlik trikotaj eğitimleri için Büyükşehir Belediyesi olarak bir engelli otobüsünün, proje boyunca servis saatlerinde engelli kadınların hizmetine sunulacağını da sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Zihni Aldırmaz ile Duygu Sezginer arasında protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada Mesleğim Umudum Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER