Adanada dolandırıcılık iddiası

Adanada dolandırıcılık iddiası -ATMlere yerleştirdikleri düzenek sayesinde 33 kişiyi 1 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen 1i kadın 8 kişi gözaltına alındı


ADANA (A.A) - Adanada ATMlere yerleştirdikleri düzenek sayesinde sıkışan hesap ve kredi kartlarını kopyalayarak 33 kişiyi 1 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.
     Adana Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aldığı istihbarat doğrultusunda ATMlerde dolandırıcılık yaptığı belirtilen bir gruba yönelik çalışma başlattı.
     Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından çeşitli adreslere eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çete lideri olduğu ileri sürülen Mehmet Y. ile O.K, M.A.Y, S.A, G.I, M.Y, M.G. ve birlikte yaşadığı S.E. gözaltına alındı.
     Zanlılar, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.
     Bu arada zanlıların banka ATMlerine yerleştirdikleri düzenek sayesinde 33 kişiyi 1 milyon TL dolandırdığı öğrenildi. Düzenekle 180 adet hesap ve kredi kartı ele geçiren zanlıların kredi kartlarının limitlerini arttırabildikleri belirtildi.
     Öte yandan zanlıların hesap ve kredi kartlarından çektikleri paraları S.A, adına açılmış hesaba yatırdıkları belirlendi. Yatırdıkları paraları farklı noktalardan çekerek S.Anın bankaya mağdur rolü oynadığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Adanada dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER