Okullar Hayat Olsun Projesi

Okullar Hayat Olsun Projesi -Proje kapsamında Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile GATAB arasında işbirliği protokolü imzalandı


ANTALYA (A.A) - Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) arasında Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.
     Antalya Valilik makamındaki işbirliği protokolü imza törenine Vali Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay ve GATAB Başkanı Yusuf Üras katıldı.
     Altıparmak, törende yaptığı konuşmada Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 172 okulla işbirliği protokolü imzaladıklarını, okullarda proje ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlattı.
     Proje ile bugüne kadar 33 bin 813 kadın, 24 bin 280 erkeğin okullarda düzenlenen etkinliklere katıldığını ifade eden Altıparmak, projenin sadece okul bahçelerinin düzenlenip halka açılmasıyla sınırlı olmadığını, eğitim ve öğretim saatleri dışında eğitim amacıyla sınıfların, kütüphanelerin, bilgi teknoloji sınıflarının da kullanılması gerektiğini anlattı.
     Okulların ancak bu şekilde gerçek anlamda hayat bulacağına inandıklarını dile getiren Altıparmak, projede belediyeler ile sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğünü anlattı.
     Bu kapsamda GATAB ile işbirliği protokolü imzalayacaklarını ifade eden Altıparmak, protokolün, GATAB hizmet bölgesindeki Kemer, Tekirova, Beldibi, Göynük, Çayçuma ve Adrasan bölgelerindeki 33 okulu kapsadığını aktardı.
     Altıparmak, şöyle konuştu:
     Proje ile GATAB, okulların düzenlenmesi ve ağaçlandırılması, okulların eğitim ve öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknoloji sınıflarının, çok amaçlı salonlarının konferans ve spor salonlarının düzenlenmesi, bölgedeki okulların öğrencilerinin tarihi yerler ile iller ve ilçeler arası sportif faaliyetlere GATAB tarafından götürülmesi amaçlanmaktadır.
     GATAB Başkanı Üras da mevcut durumda okullara yardım ettikleri, protokolle birlikte mevzuat açısında daha rahatlayacaklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından Altıparmak, Günay ve Üras arasında işbirliği protokolünü imzalandı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Okullar Hayat Olsun Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER