Adanada özel teknik meslek lisesinin inşaatı

Adanada özel teknik meslek lisesinin inşaatı sürüyor


ADANA (A.A) - Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) bünyesinde kurulması için protokol imzalanan özel teknik meslek lisesi inşaatının sürdüğü bildirildi.
     AOSBden yapılan yazılı açıklamaya göre, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, denetim kurulu üyeleri Hamit Yüzereroğlu ve Hilal Aksöz, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Grup Başkanı Ali Karagöz, Mesleki Teknik Eğitim Grup Başkanı Tunay Alkan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve beraberindekiler yapımı devam eden lise inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.
     Sütcü, OSB bünyesinde Çukurova Üniversitesine bağlı olarak eğitim öğretim veren teknik yüksekokul bulunduğunu anımsatarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında kurulan özel lisenin de sanayicinin ara eleman sıkıntısının çözümüne önemli katkı sunacağını bildirdi.
     Yapmış oldukları çalışma ve analizlerde, sadece AOSB bünyesindeki işletmelerde çalışacak yaklaşık 2-3 bin teknik elemana ihtiyaç duyulduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Sütcü, bu nedenle okulun eli anahtar tutan öğrenciler yetiştirecek olmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
     Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu da okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini, kayıtların da başladığını belirterek, 56 derslik ve bin 300 öğrenci kapasitesine sahip okulda ilk etapta elektrik, elektronik, tekstil, makine ve kimya bölümlerinin bulunacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Adanada özel teknik meslek lisesinin inşaatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER