Adanada tedavi gören Suriyeli yaralılar

Adanada tedavi gören Suriyeli yaralılar -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: -Suriyeli kardeşlerimizle ilgili hiçbir şekilde kimyasal silah kullanımı söz konusu değil, ağır yanık söz konusu


ADANA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adanada tedavi altına alınan Suriyelilerle ilgili olarak, Suriyeli kardeşlerimizle ilgili hiçbir şekilde kimyasal silah kullanımı söz konusu değil, ağır yanık söz konusu dedi.
     Çelik, Suriyeli yaralıları ziyaret ettiği Seyhan Araştırma ve Uygulama Hastanesi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Adanada tedavi gören yaralı Suriyeliler hakkında doktorlardan bilgi aldığını söyledi.
     Suriyeli kardeşlerimizle ilgili hiçbir şekilde kimyasal silah kullanımı söz konusu değil, ağır yanık söz konusu diyen Çelik, Yanlarında tankın patlaması şeklinde. Ciğerlerinde yanık olduğundan söz ediyor hocalarımız. Durumu ağır olanlar var. Sayın Valimizin başkanlığında çok iyi şekilde Suriyeli kardeşlerimiz burada misafir ediliyorlar dedi.
     Çelik, Adanada 2 bin 48 kişinin misafir edildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
     Milletimizin gönlü ve devletimizin imkanları Suriyeli kardeşlerimize açıktır. İsteriz ki bir an önce bitsin bu savaş. Bu ölümler dursun. Ama eğer Suriyeli kardeşlerimizin milletimizin misafirperverliğine, devletimizin himayesine ihtiyacı varsa, bütün Türkiyenin olduğu gibi Adanalıların da gönlü ve imkanları onları onlara açıktır. Burada en iyi şekilde misafir ediliyorlar. Ekmeğimizi paylaşırız, suyumuzu paylaşırız. Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce sulha ve selamete kavuşmasını diliyoruz. Özellikle hastanede kendi kardeşleriyle ilgilenir gibi, Suriyeli kardeşlerimizle ilgilenen hocalarımıza, genç kardeşlerimize görevlilere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu süreci takip etmeye devam edeceğiz
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, Suriyeden 16 yaralının Adanaya getirildiğini, tüm imkanların kendileri için seferber edildiğini belirterek, 14 Suriyelinin 3. derece yanık teşhisiyle yoğun bakım ünitelerinde tedavilerine başlandığını kaydetti.
     1 Suriyelinin çabalara rağmen hayatını kaybettiğini ifade eden Coş, Sınır kapılarımızda yoğunlaşan Suriye vatandaşlarının Türkiyede geçici olarak misafir edilmek üzere 2 bin 48 Suriye vatandaşı Adanaya intikal etmiş olup ilimizde geçici olarak barındırılmaktadır. Kendilerinin mümkün olan her türlü ihtiyacı karşılanmaktadır. Devletimizin, milletimizin misafirleri olarak elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlayama çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada tedavi gören Suriyeli yaralılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER