Adanadaki dünya kan verme rekorunu kırma

Adanadaki dünya kan verme rekorunu kırma denemesi -Denemeye katkı sunan kişi ve kurumlara teşekkür plaketi verildi -AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Çelik: -Kan dökülen bir dünyada kendi kanlarınızdan bağışta bulunarak, ço


ADANA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adanada, Dünya kan verme rekorunu kırma denemesine katkı sağlayanlara yönelik, Kan dökülen bir dünyada kendi kanlarınızdan bağışta bulunarak, çok daha önemli bir hayat kurtarma faaliyetine imza atıyorsunuz dedi.
     Türkiye Kızılayı Derneği Adana Şubesinin, 8 Haziran Dünya Kan Verme Gününde, Hindistanın Mumbai kentine ait olan 25 bin üniteyle dünya kan verme rekorunu kırmak için Biz Adanalıyık. Kan Portakal Meyvemiz, Yardımsever Milletiz ve Kahraman Ol sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında İstasyon Meydanında etkinlik gerçekleştirildi.
     AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Ömer Çelik, barkovizyondan katılımcılara seslenerek, dünyanın birçok bölgesinde mazlum insanların kanının döküldüğü bir süreçten geçildiğini, her gün birtakım katliam ve facia haberleriyle baş başa kaldıklarını belirtti.
     Türkiyenin söz konusu insanlara ülke ve millet olarak elinden geldiğince yardımcı olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:
     Kan dökülen bir dünyada kendi kanlarınızdan bağışta bulunarak, çok daha önemli bir hayat kurtarma faaliyetine imza atıyorsunuz. Bu yaptığınız işin dinen, geleneklerimizde ve bugünün dünyasında anlamı çok büyük. Bu, tüm insanlığa verilmiş bir mesaj olacak, barışı ve iyiliği hatırlatmış olacaksınız. Yapılan her şeyin bir karşılığı vardır. Bence kan bağışı, Allahın insana verdiği bedenin ve sağlığın zekatıdır. Tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
     AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da, Adanalıların sadece bugün değil, her gün kahraman olduğunu belirterek, Kuvayi Milliyenin ilk ateşi burada yakıldı, İstiklal Mücadelesi burada başlatıldı. Atatürk böyle ifade ediyor. İhtiyaç sahiplerine destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sadece buradakilerin kan vermesi yetmiyor. Kan açığının karşılanması için bu büyük kahramanlığa devam edilmesi gerekiyor dedi.
     AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de Kızılay Yaparsa, Adana Yapar sloganıyla çok güzel bir işe imza atıldığını dile getirerek, Burada amaç bir dünya veya Türkiye rekoru kırmaktı ama asıl amaç burada bir farkındalık, bilinç oluşturmak. Ben bunun oluştuğunu gördüm. Değerli Kızılayımıza ve tüm Adanalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da Türkiyede kan verme konusunda bir eksiklik olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Toplanan kan ile ihtiyaç duyulan arasında bir açık var. Bu açığı gidermek için kan verme bilincini artırmamız gerekiyor. Adanamız Türkiyeye örnek olsun istedik. Bu arada Türkiye rekorunu kıralım, dünya rekorunu kırma konusunda da hazırlık yapalım dedik. En kısa zamanda geniş bir kampanyayla dünya rekoru kırma denemelerine girişelim istiyoruz. Bunları sizlerin desteği sayesinde başardığımızı biliyoruz. Tüm hemşehrilerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Daha iyi hazırlık yapabilseydik, toplanan kan çok daha artabilecekti. Bunu da önümüzdeki dönemde deneyeceğiz. Önemli olan bir başlangıç yapmaktı.
     Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise kentin, valisi ve milletvekilleriyle Kahraman unvanını aldığını belirterek, Burada kan veren kişi sayısını beşle çarpacaksınız, çünkü, eğer burada hava sıcak olmasaydı, en az 5 katı olurdu. Çünkü bekleyen arkadaşlarımızın birçoğu kan veremedi. Adanalının birlik ve beraberlikle başaramayacağı hiçbir şey yok ifadesini kullandı.
     Etkinlikte Vali Coş, Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan ve Çukurova kaymakamlıkları ile belediyelerinin yetkilileri, Türk Kızılayı Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ve sponsor firma temsilcilerine, katkılarından dolayı teşekkür plaketleri verildi.
    
     Muhabir: Aycan Demirel / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Adanadaki dünya kan verme rekorunu kırma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER