Adanadaki cinsel istismar davası

Adanadaki cinsel istismar davası -15 yaşındaki kızla "berdel" yöntemiyle bir arada yaşadığı iddiasıyla tutuklanan kişi ile aile üyesi 3 sanığın yargılanmasına başlandı


ADANA (A.A) - Adanada, 15 yaşındaki kızla "berdel" yöntemiyle bir arada yaşadığı iddiasıyla tutuklanan kişi ile aile üyesi 3 sanığın yargılanmasına başlandı.
     Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 15 yaşındaki S.K. ile bir arada yaşayan tutuklu sanık F.D. ile diğer tutuklu sanıklar F.Dnin babası Ş.D, annesi S.D. ve S.Knın annesi T.K. hazır bulundu. Mağdur S.K. ise video konferans yöntemiyle duruşmaya katıldı.
     Sanıklardan Ş.D. savunmasında "Mağdur S.K. da yeğenimdir. S.Knın babası uzun zaman önce evi terk ettiği için yeğenime bu yaşına kadar ben baktım. Oğlumla yeğenim aynı evde büyüdüler. Tarihini hatırlamadığım bir dönemde de birbirlerini sevdiklerini ve evlenmek istediklerini söylediler" dedi.
     Ş.D, S.Knın gerçekte yaşının büyük olduğunu, nüfus cüzdanının geç çıkarıldığı için 15 yaşında göründüğünü ifade ederek, "Ben onları evlendirmeseydim kaçıp evi terk edeceklerdi. Ben de aile arasında yaptığımız bir merasimle onları gayriresmi olarak evlendirdim. Suç işleme kastı ile hareket etmedim beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı.
     Sanık F.D. ise S.Knın hem gayriresmi eşi hem de amcasının kızı olduğunu dile getirerek, "Birbirimizi seviyorduk. Bizi evlendirmezlerse kaçacaktık. Bu nedenle ailelerimiz de bizi evlendirdi. S.Kya kötü muamelede bulunmadım. Suç işleme kastıyla hareket etmedim" şeklinde konuştu.
     S.Knın annesi T.K. da kızının amcasının oğlu ile evlenmek istediğini ifade ederek, "Ben de evlenmelerine razı oldum. Yoksa kaçacaklarını söylediler" diye konuştu.
     Mahkeme heyeti, S.Knın gerçek yaşının tespit edilmesi için duruşmayı erteledi.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Merkez Yüreğir ilçesinde, 15 yaşındaki S.K ile resmi nikahsız olarak yaşadığı iddia edilen F.D. ve 15 yaşındaki Y.D. ile "berdel" yöntemiyle evlendiği iddia edilen M.K. hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmış, iki ayrı savcı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde F.D. hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
     Ayrıca, S.Knın annesi T.K ile F.Dnin annesi S.D. ve babası Ş.D. hakkında da "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlamasıyla 15er yıla kadar hapis cezası istenmişti.
     Öte yandan, M.K. hakkında hazırlanan ve Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilen iddianamede ise "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlamalarıyla toplam 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Volkan Kaşik
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanadaki cinsel istismar davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER