Adanadaki kuyumcu hırsızlıkları

Adanadaki kuyumcu hırsızlıkları -Kentte iki ayrı kuyumcunun vitrin camı kırılarak altın çalınmasıyla ilgili yürütülen operasyonlarda 7 kişi yakalandı


ADANA (A.A) - İki ayrı kuyumcunun vitrin camı kırılarak altın çalınmasıyla ilgili yürütülen operasyonlarda 7 kişi yakalandı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ova Mahallesi Şakirpaşa Caddesinde 22 Aralık 2012de, Çukurova Caddesinde ise 28 Ocakta iki kuyumcunun vitrin camları kırılarak hırsızlık yapılması olaylarıyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.
     Ekipler, kuyumcuların güvenlik kameralarının yanı sıra çevredeki ve kaçış güzergahlarındaki işyerlerinin kamera kayıtlarını inceledi.
     Yapılan çalışmalar sonucunda, Şakirpaşa Caddesindeki kuyumcuda gerçekleşen hırsızlık olayını B.K ve A.Bnin gerçekleştirdiği, çalınan altınları da A.Bnin ağabeyi olan B.Bnin satmaya çalıştığı tespit edildi.
     Düzenlenen operasyonlar sonucu B.K. Seyhan ilçesinde, diğer iki zanlı ise Kozan ilçesinde yakalandı. Zanlılardan B.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
     Çukurova Caddesindeki kuyumcuda meydana gelen hırsızlık olayını ise B.Ş, M.P ve M.Ynin gerçekleştirdiği, çalınan altınların da B.B. ve O.Y. tarafından il merkezi ile Ceyhan ilçesinde satılmaya çalışıldığı belirlendi.
     Çeşitli mahallelerde 7 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonlar sonucu B.Ş, M.P, M.Y. ve B.B. gözaltına alındı. B.Ş, M.P ve M.Y. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.O.Ynin yakalanması için de çalışma sürdürülüyor.
     Zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda ise 1 kilo esrar ele geçirildi.
     Zanlılardan bazılarının terör örgütüyle ilgili faaliyetlerde bulundukları, yaptıkları eylemlerden dolayı haklarında yasal işlem yapıldığı bildirildi.
     Açıklamada, bu tür olayların aydınlatılmasında vatandaşların ihbarlarının büyük önem taşıdığı vurgulandı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanadaki kuyumcu hırsızlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER