Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl

Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü -Yıl dönümü Uğur Mumcu Meydanında düzenlenen törenle kutlandı


ADANA (A.A) - Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü törenle kutlandı.
     Törenler, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Uğur Mumcu Meydanında devam eden törende Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz halkı selamladı.
     Aldırmaz, yaptığı konuşmada, Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını ifade ederek, Adananın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün övgüsüne layık olmuş bir kent olduğunu belirtti.
     Öyleyse ne mutlu Adanaya, ne mutlu Çukurovalıya. Tarihin hiçbir döneminde esir yaşamamış olan bu kahraman millet Anadolunun dört bir yanında işgalcilere karşı kahramanca direniş gösterdi. Bu destanlardan biri de Adanada yazıldı diyen Aldırmaz, 5 Ocak 1922de düşman askerinin Adanayı terk etmek zorunda kaldığını, bundan dolayı 5 Ocakın Adanalının övünç, gurur günü olduğunu kaydetti.
     Aldırmaz, Kurtuluş Savaşının kazanılmasının ardından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün yeni bir hedef koyduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
     Atatürk, Türk Milletinin muasır medeniyet seviyesine gelmesi gerektiğini belirtmiştir. O halde aklın ve bilimin rehberliğinde birlikte hareket ettiğimiz sürece Türk milletinin aşamayacağı engel, çözemeyeceği sorun yoktur. Bundan 91 yıl önce Adanalılar nasıl kenetlenerek işgal güçlerine direniş gösterip yurtlarını düşmandan temizlemişse bugün de aynı azim ve kararlılığı göstermeliyiz. Sorunların üstesinden gelmek ve daha çağdaş, yaşanabilir kente sahip olmak için ortak bir mücadeleyi ortaya koymalıyız.
     Şiirlerin okunmasıyla devam eden törende, Pozantı ilçesinden getirilen Türk bayrağı, Vali Coşa teslim edildi.
     Halk oyunları gösterilerinin ardından, Isparta Erenler Mehteran Takımı gösteri sundu.
     Törenlere AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Necati Çetinkaya, Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Mehmet Şükrü Erdinç, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda gazi ve öğrenci katıldı.
     Bu arada, Çukurova Üniversitesinde muhafaza edilen 57. Alay Sancağı, kutlama kapsamında polis okulu ve üniversite öğrencileri tarafından alınarak, Ramazanoğlu Konağına getirilip halkın ziyaretine açıldı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik - İbrahim Erikan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER