Adana derbisine doğru heyecan dorukta

Adana derbisine doğru heyecan dorukta -PTT 1. Ligde yer alan Adana Demirspor ile Adanasspor 4 yıl aradan sonra tekrar karşılaşacak -Taraftarların sabırsızlıkla beklediği maç öncesi Adana Demirspor yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelir


ADANA (A.A) - Anıl Bağrık - Adananın PTT 1. Ligde yer alan iki takımı Adana Demirspor ile Adanaspor, 7 Ekim Pazar günü 4 yıl aradan sonra tekrar karşılaşacak.
     AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Adanada futbol denildiğinde akla ilk olarak iki takım geliyor. Bu takımlardan biri 1940 yılında kurulan ve mavi-lacivertli formayla mücadele eden Adana Demirspor, diğeri ise 1954 yılında kurulan kentin turuncu-beyazlı temsilcisi Adanaspor.
     Her iki takımın çeşitli liglerde karşı karşıya gelmesi ise kentte her zaman büyük bir heyecanın yaşanmasına neden oluyor.
     Adana derbisi olarak adlandırılan bu maçlar en son 2008 yılında TFF 2. Lig Yükselme Grubunda oynandı. O yıl yapılan ilk maçı Adana Demirspor, ikinci maçı ise Adanaspor 1-0lık skorlarla kazandı.
     O sezondan sonra ise her iki takımın farklı liglerde mücadele etmesi nedeniyle taraftarlar son 4 yıl içinde bir daha derbi heyecanı yaşayamadı.
     Geçtiğimiz yıl sonunda Adana Demirsporun PTT 1. Lige yükselmesi, Adanasporun da Süper Lige çıkma şansını final maçında kaybetmesi sonucu her iki takım bu yıl tekrar aynı ligde buluştu.
     Adananın her iki takımı 4 yıl aradan sonra, 7 Ekim Pazar günü 5 Ocak Stadında karşı karşıya gelecek.
    
     -Adana Demirspor teknik direktör arayışında-
    
     Her iki takım da derbi maç için hazırlıklarını sürdürürken, Adana Demirspor cephesinde ise ilk 5 haftada alınan başarısız sonuçlar ve teknik direktör Osman Özdemirin istifası nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşanıyor.
     Adana Demirspor Başkanı Önder Serin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana Demirspor-Adanaspor maçının Anadolunun en büyük derbisi olduğunu söyledi.
     Maçın kente ve taraftarlara yakışan şekilde, dostluk içinde geçmesi gerektiğini ifade eden Serin, maçın seyir zevki yüksek ve fair-play içerisinde oynanması temennisinde bulundu.
     Serin, teknik direktör arayışlarının da sürdüğünü belirterek, Birkaç isim ile görüşüyoruz. Teknik direktörümüz bugün akşam saatlerinde kesinlik kazanacak dedi.
    
     -Adanasporda moraller yüksek-
    
     Adanaspor cephesinde ise son hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan 3-0lık galibiyetin verdiği moralle hazırlıklar sürüyor.
     Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, yaptığı açıklamada, derbi maçı hazırlıklarına bugün itibariyle başlayacaklarını belirtti.
     Takımda morallerin yüksek olduğunu anlatan Eriş, şöyle devam etti:
     Çok güzel bir maç olmasını ve içinde taraftarların da yer almasını istiyorum. Adanadaki sporseverler, bu müsabakada en güzel şekilde takımlarını desteklemeli. En küçük sıkıntıya mahal verecek şeylerden uzak dursunlar. Çok güzel bir maç olsun, eğlence olsun. Bu oyunun asla bir savaş olmadığını unutmayalım. Bu bir oyun ve herkes üzerine düşeni yapmalı.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adana derbisine doğru heyecan dorukta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER