Adana OSBde Ortak İş Sağlığı ve

Adana OSBde Ortak İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi kuruldu -OSB Başkanı Sütçü: Bu hizmetin sanayicilerimize profesyonelce verilmesini sağlamakla kalmayıp, işverenlerin bu konudaki maliyetlerini de yüzde 50-60 oranında düşürmüş olacağız


ADANA (A.A) - Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bünyesinde tüm sanayicilerin faydalanabilecekleri Ortak İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi oluşturuldu.
     Adana OSB Başkanı Bekir Sütçü, yaptığı yazılı açıklamada, yasa gereği tüm iş yerlerinin iş yeri hekimliği hizmeti ile iş sağlığı ve güvenliği konusundaki tedbirleri alma zorunluluğu bulunduğunu belirterek, bu hizmetleri bugüne kadar her sanayicinin bireysel olarak farklı yerlerden aldığını ve bunun da ciddi bir maliyeti olduğunu kaydetti.
     Ortak İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi kurarak bu hizmetin profesyonelce tek bir noktadan sağlanmasını amaçladıklarını anlatan Sütçü, İlk kez böyle bir uygulamayı hayata geçirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz. Adana OSB olarak bu hizmetin sanayicilerimize profesyonelce verilmesini sağlamakla kalmayıp, işverenlerin bu konudaki maliyetlerini de yüzde 50-60 oranında düşürmüş olacağız ifadesini kullandı.
     İş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan değişikliklerin ortak birim oluşturulmasına izin verdiğini belirten Sütçü, ortak sağlık biriminden faydalanmak isteyen sanayicilerle hizmet alım sözleşmesi imzalanacağını kaydetti.
     Sütcü, bu birimin hizmetlerini verirken sanayicilere mevzuatlarla ilgili danışmanlık desteği de sağlayacağını sözlerine ekledi.
     Sütçü, Ortak İş Sağlığı ve Güvenliği Birimine hizmet alımı için Çukurova OSGB Eğitim Hizmetleri Tıbbi Malzeme Şirketi ile protokol imzaladıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adana OSBde Ortak İş Sağlığı ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER