Adanalı sporcudan kürekte altın madalya

Adanalı sporcudan kürekte altın madalya -Hırvatistanda Uluslararası Kürek Yarışmasında altın madalya kazanan sporcu Koçur ile antrenörü Tosun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadiyi ziyaret etti


ADANA (A.A) - Hırvatistanda Uluslararası Kürek Yarışmasında altın madalya kazanan sporcu Mehmet Koçur ile antrenörü Harun Tosun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadiyi ziyaret etti
     İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Hadi, 13-14 Nisan tarihlerinde Hırvatistanın başkenti Zagrebte 30. "Croatia Open-Zagreb" Uluslararası Kürek Yarışmasında Jarun Parkurunda yapılan yarışlarda, yıldız erkekler kategorisinde altın madalya kazanan Koçur ile antrenörü ve Kürek Federasyonu İl Temsilcisi Tosunun kendisini ziyareti sırasında destek sözü verdi.
     Hadi, 2011 yılında yurt dışında uluslararası kürek müsabakasında gördüğü "Albano Projesi"ni Adanaya taşıyarak, kano ve kürek sporu yapanların daha çağdaş tesislere kavuşmalarını sağladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     "Haziran ayı içinde gerçekleştirilecek Mersin 17. Akdeniz Oyunlarının kano ve kürek bölümü Adanada yapılacak. Böylece Seyhan Baraj Gölünün önemi anlaşılacak. Seyhan Baraj Gölü kano ve kürek sporu için Avrupada eşi bulunmayan bir değere sahip. Albano Projesi ile Türkiyede ilk kez Uluslararası Kürek Federasyonunun (FISA) onayıyla Seyhan Baraj Gölünde 2 bin 300 metre uzunluğunda, 13,5 metre aralıklı, çelik halatlı 9 kulvarlı kano ve kürek parkurunu hizmete geçireceğiz. Akdeniz Oyunlarından sonra da Albano Projesini Adanalı sporcular kullanacak."
     Adanada, kürek ve kano dalında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Büyükşehir Belediyesi ve Gençlikspor Kulübü bulunduğunu belirten Hadi, "Avrupada bile eşi enderi bulunmayan, hava koşullarının çok iyi olduğu Adanada, kürek ve kanoda sadece 3 kulübün olması yetersiz. Başta, Adanaspor ve Adana Demirspor olmak üzere, özellikle müessese kulüplerinin kürek ile kano branşlarında faaliyet göstermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
     Hadi, Hırvatistanda Yıldız Erkeklerde iki çifte dalında altın madalya kazanan, tek çifte dalında 4. olan Mehmet Koçur ile gurur duyduklarını belirterek, altın madalya kazanan Koçur ve diğer kürekçilere malzeme yardımı yapacağının sözünü verdi.
     Kürek Antrenörü Harun Tosun ise altın madalya kazanan Koçurun, Beyaz Rusyada gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonasına milli takım ile hazırlanacağını ifade etti.
     Tosun, 30 kadın ve erkek lisanslı performans sporcuları bulunduğunu, kulüp ve lisanslı sporcu sayısını artıracaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Adanalı sporcudan kürekte altın madalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER