Adapazarı Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Başak:

Adapazarı Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Başak: -Kentsel dönüşümde imar izni ve ruhsatları bulunmayan vatandaşlarımız mağdur edilmemeli


SAKARYA (A.A) - Adapazarı Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak, kentsel dönüşümde imar izni ve ruhsatları bulunmayan vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.
     Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümde imar izni ve ruhsatı bulunmayan gayrimenkullerin sahiplerinin sıkıntı yaşayabileceklerini bildirdi.
     Bakanlığın kentsel dönüşümde oluşacak sıkıntıları dikkate alması gerektiğini belirten Başak, Ruhsatı ve iskanları olmayan binalarla ilgili kamulaştırma bedellerinin ödenmeyeceği gönderilen genelgelerde yazıyor. Vatandaş, yıkım parası karşılığında yaşadığı yeri vermez. İstimlak bedelinin ödenmesi gerekir. Bu yönetmeliğin tekrar gözden geçirilmesini ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz. Kentsel dönüşümde imar izni ve ruhsatları bulunmayan vatandaşlarımız mağdur edilmemeli dedi.
     Başak, Sakarya haricinde ülke genelindeki binaların yüzde 70inin kaçak inşa edildiğini öne sürerek, Kaçak sayısı Büyükşehirlerde daha fazla, yerel yöneticiler bu binaların elektrik, su, doğalgaz bağlantılarını yaptı. Bu binaları iskanınız, ruhsatınız yok deyip kamulaştırma parasını ödemeden yıkamazsınız. Bunun adaletli olacağına inanmıyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Erol Ulu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Adapazarı Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Başak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER