Aden Körfezinde Türk mühendisin kurtarılması

Aden Körfezinde Türk mühendisin kurtarılması -Seyir halindeki ticari gemide rahatsızlanan ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait Gökova gemisinin çabalarıyla kurtarılan elektrik mühendisi Üstünel: -Allah razı olsun, 80 milden, 160


BALIKESİR (A.A) - Emrah Elmas - Aden Körfezinde seyir halindeki ticari gemide gece yarısı rahatsızlanan ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait Gökova gemisinin çabalarıyla kurtarılan elektrik mühendisi Kadir Üstünel, Allah razı olsun, 80 milden 160 kilometreden botla geldiler, hayata bağladılar. Çok sağ olsunlar dedi.
     Balıkesirin Edremit ilçesinde yaşayan Üstünel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 Ocakta Aden Körfezi açıklarında gemideyken sağlık problemi yaşadığını ve Türk Deniz Kuvvetlerine ait Gökova gemisinin kendisini kurtardığını söyledi.
     Üstünel, yaşadıklarını şöyle anlattı:
     13 Ocak gecesi hayati tehlikesi bulunan ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Bölgede konvoydaydık. Aden, korsan bölgesi. Çin donanması bize refakat ediyordu. Çin gemisi bir mil önümüzde olmasına rağmen doktor gelemedi. Hava şartları kötüydü. Ancak telefonla müdahale edebileceğini söyledi. Telefonla müdahale de gemide sağlık personeli olmadığı için pek yararlı olamayacaktı. Gemi kaptanımız devreye girdi. Acil durumlarda sağlık hizmeti veren tele sağlık ile görüşüldü. Tele sağlık müdahale edilemeyeceğini, sabaha kadar beklenmesi gerektiğini ifade etti. O sırada ağrım ve rahatsızlığım aşırı derecede arttı. O arada bizden 80 deniz mili uzakta olan Deniz Kuvvetlerimize ait Gökova gemisinin komutanı devreye girdi. 80 mil uzaktan bize bot gönderdi. Benim için, korsanların arasından geminin ikinci komutanı ve doktor geldi. Doktor müdahale edip, rahatsızlığımın ameliyat gerektirdiğini söyledi. Geminin doktoru ilk müdahaleyi yaptı. Serum, ağrı kesici iğneler, pansumanlar yapıldı. Allah razı olsun, 80 milden, 160 kilometreden botla geldiler. Hayata bağladılar. Çok sağ olsunlar. Benimle ilgilenen Gökova Gemisi Komutanı ve personeline, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına, Türkiye Cumhuriyetinin tüm yetkililerine çok çok teşekkürler ediyorum.
     Aden Körfezinde seyir halindeki ticari gemide gece yarısı rahatsızlanan ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait Gökova gemisinin çabalarıyla kurtarılan elektrik mühendisi, gönderdiği elektronik postayla kendisini kurtaran komutanlara teşekkür etmiş, Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, TCG Gökova Fırkateyni tarafından kurtarılan vatandaşın gönderdiği elektronik postaya yer verilmişti.
    
     Muhabir: Emrah Elmas
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Aden Körfezinde Türk mühendisin kurtarılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER