Adilcevazda turizm atağı

Adilcevazda turizm atağı -Van Gölü sahilindeki Bitlisin Adilcevaz ilçesi, belediye ve kaymakamlık tarafından hazırlanan projelerle turizm potansiyelini değerlendirmek istiyor


BİTLİS (A.A) - Van Gölü sahilindeki Bitlisin Adilcevaz ilçesi, kaymakamlık tarafından hazırlanan projelerle turizm potansiyelini değerlendirmek istiyor.
     İlçenin doğa, deniz, dağ ve inanç turizmine yönelik potansiyellerinin ortaya çıkarılması için kaymakamlık ve belediye tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.
     Bu kapsamda, ilçeye yılın 12 ayı turist çekmek amacıyla hazırlanan 5 yıldızlı otel, su kayağı ve Süphan Dağında dağevi projeleri tamamlanarak ihale aşamasına geldi.
     Kaymakam Ahmet Dilsiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin doğa, deniz, kış, yaz, dağ ve inanç turizmiyle eşsiz potansiyele sahip olduğunu belirterek, hazırlanan projelerle yapılacak yatırımın boşa gitmeyeceğini söyledi.
     Türkiyede ilk, dünyada ise sayılı projeler arasında yer alan Su Kayağı projesinin hayat bulmasıyla gelecek yıl yaz mevsiminde, 12 kişinin aynı anda su kayağı yapma imkanına kavuşacağını anlatan Dilsiz, ilçenin bundan sonra uluslararası su kayağı yarışmalarına ev sahipliği yapabileceğini ifade etti.
     Dilsiz, ilçenin Van Gölü havzasının en güzel ve en uzun sahiline sahip olduğuna değinerek, şöyle konuştu:
     Gölden en iyi şekilde yararlanmak için bölgede ilk olan yüzen havuzumuzu SODES kapsamında kurduk. Havuzumuz yarı olimpik ölçülere sahip ve bunu biraz daha geliştirerek, çocuklarımız için de ayrı bir havuz ekledik. Bu havuz, yaz aylarında bedelsiz olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor.
     Vali Veysel Yurdakulun da desteğiyle ilçede 5 yıldızlı bir otel inşa etmek istediklerini vurgulayan Dilsiz, yaz ve kış turizmine hizmet edecek otelin hem ilçe hem de ülke ekonomisine katkı sunacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Adilcevazda turizm atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER