Adıyamanda çevre düzeni planı toplantısı yapıldı

Adıyamanda çevre düzeni planı toplantısı yapıldı -Vali Demirtaş: "Adıyaman-Şanlıurfa-Diyarbakır Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı, Adıyamanın gelişimine büyük katkı sağlayacak"


ADIYAMAN (A.A) - "Adıyaman-Şanlıurfa-Diyarbakır Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı" toplantısı yapıldı.
     Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, planın amacı, kapsamı, içeriği ve karşılaşılan sorunlar görüşülerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları tarafından plan ile ilgili sunum yapıldı.
     Demirtaş, toplantıda, "Adıyaman-Şanlıurfa-Diyarbakır Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı"nın Adıyamanın gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyledi.
     Planın, 2040 yılı hedef alınarak hazırlandığını ifade eden Demirtaş, "Plan ile amacımız, ilimizin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal kimlik ile özdeşleşen, kültür ve turizm alanlarındaki üstünlüklerini ön plana çıkartmak. Çevresel ekonomik ve toplumsal sürdürülebilirlik ilkelerini mekana yansıtarak yaşam kalitesini yükseltmek. Bunun yanında ekonomik yapısını bilim ve teknolojiye dayalı ticaret ve hizmet ağırlıklı bir ekonomiye dönüştüren, etkin ve katılımcı bir kent yapılanmasını kazandırmaktır" diye konuştu.
     Toplantıya ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamanda çevre düzeni planı toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER