Adıyamanda turizm çalışmaları

Adıyamanda turizm çalışmaları -Çelikhan Çat Barajındaki yüzer adalar, kayak merkezi ve Çelikhan Dağ İçmesinin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan ilçesinde Çat Barajındaki yüzer adalar, kayak merkezi ve Çelikhan Dağ İçmesinin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Adıyaman Valiliği ve Çelikhan Kaymakamlığı tarafından yürütülen proje kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Vali Mahmut Demirtaş turizme kazandırılması düşünülen bölgeleri gezdi.
     Demirtaş, ilçe merkezine 20 kilometre mesafedeki İçmelerde gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Çat Barajı rekreasyon alanı için bir proje hazırladıklarını ve bu projenin İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiğini belirterek, bu projeye GAP Bölge Kalkınma İdaresinin de eş finansman olarak destek vereceğini ifade etti.
     Çelikhanın coğrafi konumu itibariyle Adıyamanın en yüksek rakıma sahip bir yer olduğunu anımsatan Demirtaş, şöyle konuştu:
     "İlçemiz kış turizmi açısından elverişli konuma sahiptir. Burada bir kayak merkezi yapılması amacıyla daha önce bu alanda Türkiye Kayak Federasyonu tarafından inceleme yapılmış ve ilçeye 3 kilometre mesafede bulunan Akdağ Dağı yamacında uygun alan tespiti yapılmıştır. GAP Bölge Kalkınma İdaresinin Turizm Master Planında yer alan Akdağ Kayak Merkezinin hayata geçirilmesi ile burası bir turizm cazibe merkezi olacaktır."
     Demirtaş, projelerin uygulanacağı alanları gezen GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagilin yapılacak çalışmalara daha da hız kazandıracaklarına inandığını belirterek, verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
     Karahocagil de bu bölgede Türkiye ve uluslararası boyutta düşünüldüğünde kış turizmi için en uygun yerin Çelikhan ilçesi olduğunu söyledi.
     Çat Barajında yapılacak rekreasyon projesine destek olacaklarını aktaran Karahocagil, "Bu çalışmalarla birlikte Çelikhan ilçemiz çok ciddi bir turistik alan kazanmış olacaktır. 2013de her iki projenin de hazırlanması, çeşitli haritaların çıkarılması, sunulması ve kabulünden sonra burada asıl çalışmalarımıza 2014 yılında başlamış olacağız" diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mustafa Aloğlu / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamanda turizm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER