Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Bisikletten düşen çocuk ağır yaralandı


ADIYAMAN (A.A) - Gölbaşında bisikletten düşen çocuk ağır yaralandı.
     Alınan bilgiye göre, Kurugeçit Mahallesinde yokuş aşağı hızla inen Mustafa Demiral (16), bisikletin hakimiyetini kaybederek düştü.
     Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, yaralıyı Gölbaşı Devlet Hastanesine kaldırdı.
     Demiral, buradaki ilk müdahalenin ardından Adıyaman Devlet Hastanesine sevk edildi.
    
     -İş Bankasından karne hediyesi kitap
    
     Türkiye İş Bankası Gölbaşı Şubesi, çocuklara karne hediyesi olarak kitap hediye etti.
     Karnelerini alarak tatile giren öğrencilere Karneni Göster Kitabını Al projesi çerçevesinde kitap hediye edildi.
     Bankadan yapılan açıklamada, İş Bankasının bu yıl proje çerçevesinde 1 milyon ilköğretim öğrencisine 1 milyon kitap dağıttığı bildirildi.
     Bu yılki karne hediyesinin Türk edebiyatının büyük ustası Sait Faikin öykülerinden derlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından hazırlanan Sait Faikten Çocuklara Hikayeler adlı kitap olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yaz tatiline giren ilköğretim öğrencilerinin okuma alışkanlığı edinmelerini, Türk ve dünya edebiyatının önemli isimlerine ait eserleri daha yakından tanımalarını hedefleyen İş Bankası, okulların kapandığı bugün kitap dağıtımına başladı. Herhangi bir İş Bankası şubesine karnesiyle gelen çocuklar hediye kitabını hemen alabilecek. İş Bankası, Karneni Göster, Kitabını Al kampanyasının 5. yılında toplam 6 milyon kitap hediye etmiş olacak.
    
     -Biçerdöver uyarısı
    
     Kahta İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şevket Başyiğit, operatör belgesi olmadan biçerdöverlerle hasat yapılmaması uyarısında bulundu.
     Başyiğit, yaptığı açıklamada, hububat hasadının başlamasıyla çeşitli nedenlerle oluşan dane kaybının ülke ekonomisi için büyük kayıp olduğunu belirtti.
     Bu yıl biçerdöverle yapılacak hububat hasadında dane kayıp oranının yüzde 2nin altına düşürülmesi için gerekli önlemlerin alınması, köyde ehliyetsiz biçerdöver operatörlerinin çalışmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Başyiğit, şunları kaydetti:
     Dane kaybına neden olunan durumlarda en yakın tarım teşkilatına haber verilmesi gerekiyor. Aksi taktirde hem biçerdöver sahipleriyle kullanıcıları hem de köy muhtarı hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince Hükümet bildirilerine aykırı hareket etmekten cezalandırılacaktır.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi / İsmail Kaya
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER