Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş: Gergerlilerin uzun yıllardır bekledikleri İmam Hatip Lisesi hayali gerçeğe dönüşüyor


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Gergerlilerin uzun yıllardır bekledikleri İmam Hatip Lisesi hayali gerçeğe dönüşüyordedi.
     Yetiş, yaptığı açıklamada, yapılan girişimler sonucu Gerger İlçe Müftülüğüne ait 4 katlı binanın Milli eğitim Bakanlığına tahsis edildiğini söyledi.
     Yetiş, şunları kaydetti:
     Meclis çalışmalarımıza başlarken önümüze koyduğumuz hedeflerden biri İmam Hatip Lisesi olmayan ilçemizin kalmaması veya en azından ÇPL bünyesinde İmam Hatip Lisesinin açılmasını sağlamaktı. Allaha şükür, Çelikhan ilçemizden sonra Gerger ilçemize, yıllardır ilçe halkının bir hayali olan İmam Hatip Lisesinin kurulması için gösterilen çabalar sonuç verdi. Bu proje için en uygun ve kısa yolun müftülüğe ait 4 katlı binanın milli eğitime tahsisinin yapılması olduğunu gördük. Bu durumda bu işin çözüleceği sonucuna vardık. Konu ile ilgili girişimler ve Diyanet Vakfı yetkilileri ile bu tahsisin gerçekleşmesi için büyük bir çaba gösteren Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmaları sonuç verdi. Bu konuda gerekli çabayı gösteren herkese teşekkür ediyorum.
    
     -Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Çiçek:
    
     Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, bir yıl içinde başlamasını hedefledikleri klinik hizmetleri ile artık Adıyamandan diş tedavisi için çevre illere giden hastaların yüzde 98 oranında Adıyamanda tedavi olabileceğini söyledi.
     15 Nisan 2011 yılında Bakanlar Kurulunun kararı ile kurulan Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı görevine 9 Temmuz tarihinde resmen başlayan Prof. Dr. Yasin Çiçek, fakültede bulunan 8 anabilim dalından Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Endodonti, Ortodonti, Protetik Diş Tedavisi anabilim dallarına 8 asistan ve 1 uzmanın atamasının yapıldığını belirtti.
     Çiçek, Diş Hekimliği Fakültesinin öğrenci alarak aktif hale gelmesi için her anabilim dalına en az bir öğretim üyesinin bulunması gerektiğini belirterek, önlerindeki en büyük engelin yetişmiş öğretim üyesi bulmak olduğunu kaydederek, bunun için kadro çalışması yapacaklarını ifade etti.
     Diş Hekimliği Fakültesinin öğrenci alması için ise tüm anabilim dallarında birer öğretim üyesi olması gerektiğini ifade eden Çiçek, en büyük sıkıntının yetişmiş öğretim üyesi kadrosuna sahip olmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Birçok şehirde Diş Hekimliği Fakültesi olduğundan yetişmiş öğretim üyesi sıkıntısı yaşanıyor. Maalesef öğretim üyeleri daha çok batı illerini tercih ediyor. Biz önceliği kadro oluşturmaya veriyoruz. Çünkü yeterli öğretim üyesi olduğunda hem klinik hizmeti verebileceğiz, hem de öğrenci almak içinde önümüzde engel kalmamış olacaktır.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER