Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Çelikhandan Suriyeye bir kamyon yardım malzemesi gönderildi


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhanda oluşturulan Suriye Yardım Platformunca Suriyeye bir kamyon malzeme gönderildi.
     Sivil toplum kuruluşları tarafından Çelikhan, Suriye halkı ile el ele sloganıyla oluşturulan platform, başlattığı kampanyayla bugüne kadar 7 kamyon gıda, ilaç, giyim gibi malzemeleri Suriyelilere ulaştırdı.
     Platform sözcüsü Abumüslüm Çakmak, Çelikhan halkının kapasitesinin üzerinde yardımda bulunan Çelikhan halkına teşekkür etti.
     Geçen yıl Ekim ayında başlattıkları kampanyanın sürdüğüne işaret eden Çakmak, bugüne kadar 7 kamyon yardım malzemesini Anadolu Platformu aracılığıyla Suriyelilere ulaştırdıklarını söyledi.
     Ayrıca 25 ton reçel yaparak, bunları da Suriyelilere gönderdiklerini anımsatan Çakmak, yardımların sürdürüleceğini kaydetti.
    
     -Gölbaşında 600 kişilik cami yapılacak-
    
     Gölbaşı ilçesine bağlı Gedikli köyü muhtarı Şamil Sümer, yetersiz kalan caminin yanına yeni bir cami yapmayı planladıklarını bildirdi.
     Sümer, yaptığı açıklamada, eski caminin bulunduğu bir arsayı köy tüzel kişiliği olarak satın aldıklarını belirtti.
     Yapılacak cami hakkında bilgi veren Sümer, şunları söyledi:
     Camimizde 600 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Eski camiyi ise Kuran Kursu ve Gedikli Köyü Taziye ve Kültür evi olarak değerlendireceğiz. Üstüne de İmam lojmanı yapacağız. Bu büyük proje için köy halkı olarak elimizden geleni yapıyoruz. Hayırseverlerin de bizi desteklerini bekliyoruz. Köyümüz için ihtiyaç olan bu camiyi yaparak köyümüz için önemli bir hayali gerçekleştireceğiz.
    
     -Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü-
    
     Türk Eğitim-Sen Gölbaşı Şube Başkanı Maksut Büyük, Türk tarihine bir milat olarak yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferinin, Türk milletinin eşsiz direnişinin en güzel yansıması olduğunu bildirdi.
     Büyük, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Zaferinin, bağımsızlığını her şeyden üstün tutan, topraklarını her türlü güce karşı canı pahasına koruyan Türk askerinin, Türk milletinin, yokluğa rağmen, yoksulluğa rağmen tek yürek olarak cephede kahramanca çarpışmasının en anlamlı ödülü olduğunu belirtti.
     Umudun ve cesaretin hiç yitirilmediği Çanakkale Savaşlarının dünya tarihini değiştirmesinin yanı sıra Kurtuluş Savaşına zemin hazırladığını vurgulayan Büyük, şunları kaydetti:
     Çanakkalede savaşanlar, Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir diyen Atatürkün askerleriydi. 250 bin şehidin verildiği Çanakkale Savaşlarında yansıtılan ruh, bugün hepimizin kılavuzudur. 98inci yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferinin ışığı bugün hala bizleri aydınlatmaktadır.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu - Emin Tezerdi / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER