Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi psikiyatri doktoru Kanal: -Karneleri kötü olan çocuklara hakarete varan, onları inciten sözler, fiziksel şiddet uygulama ve diğer çocuklarla acımasız bir şekilde kıyaslama çocukların


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi psikiyatri doktoru Meltem Güllü Kanal, karneleri kötü gelen çocuklara hakarete varan, onları inciten sözler, fiziksel şiddet uygulama ve diğer çocuklarla acımasız bir şekilde kıyaslama yapmanın çocuklarda güvenin daha da yitirilmesine yol açacağını söyledi.
     Kanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailelerin karne sonrasında çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Ailelere ne yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan Kanal, şunları söyledi:
     Karne günü yaz tatilinin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Bu karne günü bazen bir hesaplaşma günü olabiliyor. Öncelikle aileler bunu bir hesaplaşma olarak görüyorlarsa önce kendileri ile hesaplaşsınlar. Karne notları kötü gelen öğrencilerin aileleri için geçerli. Aileler çocukları ile bütün dönem boyunca ne oranda ilgiliydiler- Yada başarısız notlar getirmeye başladıklarında kendilerini sorguladılar mı- Çocukları ile konuştular mı, bunlara bir bakmak gerekiyor. Bunların dışında karneleri kötü olan çocuklara hakarete varan, onları inciten sözler, şiddet uygulama yada fiziksel şiddet ve de diğer çocuklarla acımasız bir şekilde kıyaslama çocukların güvenlerini daha da yitirmelerine neden olur. Çocuğumuzu karşımıza alacağız. Niçin böyle olduğunu kararlı bir şekilde incitmeden yapmamız gerekir.
     Karne notları iyi gelen öğrenciler için de yapılması gerekenlerin olduğunu dile getiren Kanal, bunların mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğini, yaz tatili için değişik spor dallarıyla motivasyonlarının yükseltilmesi için akraba ziyaretleri gibi programların yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER