Adıyaman Üniversitesi yüksek lisans

Adıyaman Üniversitesi yüksek lisans ve doktora öğrencisi alıyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesine 2012-2013 eğitim öğretim dönemi için yüksek lisans ve doktora öğrencisi alınacak.
     Adıyaman Üniversitesine 2012-2013 eğitim öğretim dönemi için yüksek lisans ve doktora öğrencisi alınacak. Başvuru için gerekli şartlar, üniversitenin web sayfasından duyuruldu.
     Türk Dili ve Edebiyatı, İlköğretim, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Sahne Sanatları Anabilim Dalları için toplam 82 yüksek lisans öğrencisi ile 7 doktora öğrencisi alınacak.
     Yüksek Lisans öğrenci alımlarında Sahne Sanatları Anabilim Dalı dışında mülakat yapılmayacak. Adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı(ALES) puanı, lisans mezuniyet notu ve yabancı dil puanı değerlendirmeye tabi tutulacak. ALES puanının yüzde 50si, lisans mezuniyet notunun yüzde 30u ve yabancı dil puanının yüzde 20sinin toplamıyla en az 55 puan alanlar arasında sıralama yapılacak.
     Şahsen ya da noter vekaleti ile yapılabilen başvurular, 6 Ağustos 2012 tarihinde başlayıp 15 Ağustos 2012 tarihine kadar sürecek.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyaman Üniversitesi yüksek lisans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER