Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Karakoç:

Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Karakoç: -Kıdem tazminatı işçinin güvencesi, bundan vazgeçmemiz mümkün değil


MUĞLA (A.A) - Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, Kıdem tazminatı işçinin güvencesi, bundan vazgeçmemiz mümkün değil dedi.
     Karakoç, Belediye İş Sendikası Muğla Şubesine yaptığı ziyarette, Türk İş genel kurulunda kıdem tazminatı konusunda önemli kararlar alındığını ve kıdem tazminatının sendikalarının olmazsa olmaz kararlarından birisi olduğunu söyledi. İşverenlerin tek taraflı isteğiyle çalışan emek kesimine baskıyla bazı şeylerin kabul ettirmesinin kabul edilemez olduğuna değinen Karakoç, sendika olarak bu konunun takipçisi olduklarını belirtti.
     Karakoç, yaklaşık 400 bin kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmeleriyle ilgili tespitlerin bakanlıktan çıkmadığını ifade ederek, Bir an önce bu tespitleri çıkarsınlar ve sözleşmeler nedeniyle mağdur olan işçi arkadaşlarımızın mağduriyetlerini bir an önce ortadan kaldırsınlar dedi.
     Kıdem tazminatının fona aktarılmasına da tepki gösteren Karakoç, Bunlar tamamen aldatmaca. Mevcutların hakkı korunacak diyorlar ancak bugün 15-20 yıllık işçinin hakları günün şartlarında fona devredilecek ve bu şartlarda devam edecek. Mevcut sistemimizde en son ücreti üzerinden diğer sosyal haklarıyla kıdem tazminatı alacak. Kıdem tazminatı işçinin güvencesi, bundan vazgeçmemiz mümkün değil diye konuştu.
     Hasan Hüseyin Karakoç, ödünç işçiliğe ise konfederasyonlarının ve emek kesiminin müsaade etmeyeceğini, işçilerin insan gibi çalışmayı, kazanmayı ve yaşamayı istediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Karakoç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER