ADÜ Rektörü Prof. Dr. Birincioğlu:

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Birincioğlu: ADÜnün 2 yıl önce 26 bin olan öğrenci sayısı şu anda 33 bin civarında


AYDIN (A.A) - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, üniversitenin 2 yıl önce 26 bin olan öğrenci sayısının şu anda 33 bin civarında olduğunu belirtti.
     Birincioğlu, ADÜ Genel Sekreteri Nazmi Zarifi Gürkan ile Senato Salonunda düzenlediği basın toplantısında, ADÜye yapılan son yatırımları anlattı.
     ADÜnün hızla büyüdüğünü, 2 yıl içinde 380 akademisyen kazandırıldığını anlatan Birincioğlu, Aydının ekonomik gelişimine katkı sağlamak için Teknokent kurulması çalışmalarına başladıklarını ifade etti.
     ADÜ Hastane otoparkının 1 Nisandan itibaren ücretsiz olacağını, ADÜ bünyesindeki bazı işletmelerin ihaleye açıldığını bildiren Birincioğlu, Bozdoğan, Sultanhisar, Kuşadası ve Didimde ADÜye bağlı Meslek Yüksek Okulların kantinlerinin de ihaleye çıkartıldığını belirtti.
     Diş Fakültesinin 2 ay içinde hasta kabulüne başlayacağını da kaydeden Birincioğlu, şöyle konuştu:
     Diş Fakültesi bu yıl öğrenci almayacak. Sadece sağlık hizmeti verecek. İki yıl sonra 40 öğrenci alınacak. Yapılandırılması devam eden 5 fakültemiz, YÖKte kurulması için onay bekleyen dört tanede daha fakülte var. ADÜnün 2 yıl önce 26 bin olan öğrenci sayısı şu anda 33 bin civarında, bu fakültelerle sayımız 40 bine ulaşacak.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber ADÜ Rektörü Prof. Dr. Birincioğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER