AESOBa Polonyadan dostluk ve işbirliği ziyareti

AESOBa Polonyadan dostluk ve işbirliği ziyareti -ATİK Başkanı Aziz Şahin: -40 milyona yaklaşan nüfusu ile Polonya aynı zamanda 250 milyon Avrupa tüketicisine ulaşma imkanı da vermekte


ANTALYA (A.A) - Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin ve beraberindeki Polonya heyeti, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçoku makamında ziyaret etti.
     Aziz Şahine, Türk Dünya Ekonomi İşbirliği Konseyi (TÜDEİK) Polonya-Türkiye Parlamenterler Dostluk Grubu Federal Milletvekili Asistanı Ryzsard Hecka, Polonya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bartosz Ziolkowski ve Polonya Belediye Meclis Üyesi Bartosz Stawik de eşlik etti.
     Ziyarette AESOB Başkan Vekili Adlıhan Dere, Antalya Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Ali Kardiyan ile Denizlinin Kale ilçesi Belediye Başkanı İsmail Yarımca da hazır bulundu.
     AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, geçen hafta ATİK koordinatörlüğünde Polonyaya bir gezi düzenlendiğini ve gezinin oldukça yararlı geçtiğini söyledi. Mobilya sektörüyle ilgili yararlı bilgiler edindiklerini anlatan Sevimçok, Polonya temaslarımız sırasında çok güzel dostluklar kurduk ve Polonya da bulunmaktan son derece memnun olduk. Polonya hakikaten de önemli bir pazar ve Polonya, Avrupa Birliği pazarında stratejik bir üs olma konumunda dedi.
     Polonyada iş yapmanın önemine işaret eden Sevimçok, Türkiye ile iş yapmak isteyen Polonyalı girişimcilere kapılarının açık olduğunu vurguladı.
     ATİK Başkanı Aziz Şahin de Türkiyenin Avrupa Birliği üyeliği konusunda uluslararası lobi çalışmalarında daha iyi sonuçlar alabilmek için çalıştıklarını anlattı. Polonya ve Türkiyedeki işadamlarını buluşturarak iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini anlatan Şahin, şöyle konuştu:
     40 milyona yaklaşan nüfusu ile Polonya aynı zamanda 250 milyon Avrupa tüketicisine ulaşma imkanı da vermekte. Polonyada iş yapmak demek, Avrupa Birliği pazarına da adım atmak demektir. Aslında Polonyanın bizler için bir başka özelliği de vardır. Türkiye Cumhuriyetini resmi olarak tanıyan ünlü Lozan Antlaşmasının Avrupa devletlerince imzalanmasından bir gün önce, Türkiye Cumhuriyetini ilk tanıyan Avrupa devleti, Polonya Cumhuriyetiydi. Türkiye Cumhuriyetinin ilanından hemen sonra Türkiye ile Polonya tekrar diplomatik ilişki kurmuş, Nisan 1924te ilk Türk Cumhuriyeti Büyükelçisi Varşovaya, Haziran 1924te de ilk Polonya Büyükelçisi Ankaraya atanmıştır.
     Ziyaret sonrasında AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Polonyalı misafirlere kahve takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AESOBa Polonyadan dostluk ve işbirliği ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER