Afrikanın en büyük külliyesi Ganada yapılacak

Afrikanın en büyük külliyesi Ganada yapılacak -Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği, Ganada içinde cami, sağlık merkezi, müftülük binası, imam hatip lisesi, anaokulu, aşevi ve eğitim fakültesi bulunan Afrikanın en büyük külliyesi


SAMSUN (A.A) - Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneğinin, Ganada içinde cami, sağlık merkezi, müftülük binası, imam hatip lisesi, anaokulu, aşevi ve eğitim fakültesi bulunan Afrikanın en büyük külliyesini inşa edeceği bildirildi.
     Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Arıtürk ve beraberindeki dernek üyeleri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakırı makamında ziyaret etti.
     Arıtürk ziyarette, derneğin Ganada yürüttüğü çalışmalar hakkında Çakıra bilgi verdi.
     Ganada Müslümanların dini lideri olan Chief İmam Osman Nuhu Sharabutu tarafından, Ganadaki HUDAI vakfına ve derneğe, başkent Akranın en yoğun caddesi üzerinde 18 bin metrekare arsa bağışlandığını ifade eden Arıtürk, bu arsa üzerine Osmanlı mimarisinde cami, Gana Başmüftülüğü binası, eğitim fakültesi, anaokulu, ilk ve ortaokul, imam hatip lisesi, öğrenci yurtları, sağlık ocağı ve aşevi binalarının bulunacağı Akra Furkan Cami ve Külliyesinin inşaatına başlandığını anlattı.
     Arıtürk, Külliye projemizin 2 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlanarak Ganalı Müslüman halkın hizmetine sunulması hedeflenmiştir dedi.
    
     -Külliye içinde sağlık merkezi, aşevi ve eğitim fakültesi-
    
     Külliye projesi içinde Osmanlı mimarisinde 4 minareli ve kapalı alanı 3 bin 500 metrekare olan Akra Furkan Camisinin inşaatına başlandığını vurgulayan Arıtürk, şunları kaydetti:
     Müslümanlara ait bir sağlık merkezinin olmayışından dolayı, külliyemizin bir bölümü de tam donanımlı sağlık merkezi olarak planlanmıştır. Ganada Müslümanların temsilcisi konumundaki başmüftülüğün, Müslümanları temsil eden güzel bir mekana ihtiyacı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle inşa halindeki külliye içerisinde Ganada Müslümanların lideri Osman Nuhu Sharabutu ve kendisinden sonra bu makama halef olacak başmüftüler için bir müftülük binası yapılacak. Külliye içinde gençlerin eğitim görebilecekleri imam hatip lisesi yer alacaktır. Yine 200 öğrenci kapasiteli anaokulu kurulacaktır. Külliye projemizde Ganalı fakirlerin, evsizlerin, engellilerin, yaşlıların ve ihtiyaç sahiplerinin faydalanabileceği aşevi kurularak günde 3 öğün yemek çıkarılacaktır. Öte yandan bin öğrenci kapasiteli eğitim fakültesi de külliye içinde bulunacak. Fakültemizde okuyacak öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun yine külliye içinde bulunan yurdumuzda yatılı olarak kalmaları amaçlanmıştır.
     Külliye içinde yapımına başlanan cami inşaatı için Samsundaki kurum ve kuruluşlardan destek beklediklerine değinen Arıtürk, Samsun Müftülüğü ile Çarşamba Müftülüğünün katkıları ve Samsunlu iş adamlarının da desteğiyle Akrada ülkenin en büyük külliyesini yapacaklarını sözlerine ekledi.
     Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Çakır ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Akranın Samsun ile kardeş şehir olduğunu anımsattı. Çakır, Akrada yapılacak cami inşaatına destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
     Ziyaretin sonunda dernek üyeleri ve Çakır hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Afrikanın en büyük külliyesi Ganada yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER