Afyonkarahisarda Fen, Bilim ve Teknoloji Çalıştayı

Afyonkarahisarda Fen, Bilim ve Teknoloji Çalıştayı -Vali Balkanlıoğlu: Türkiyenin dünyada saygın bir yerinin olması refah düzeyinin yükselmesine bağlıdır. Bu, fen ve teknolojide ileri seviyelere gelmekle mümkün (Fotoğ


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiyenin dünyada saygın bir yerinin olması refah düzeyinin yükselmesine bağlıdır. Bu, fen ve teknolojide ileri seviyelere gelmekle mümkün dedi.
     Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi ve Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Fen, Bilim ve Teknoloji Çalıştayında yaptığı konuşmada, üniversite ile milli eğitim müdürlükleri arasındaki işbirliğinin son derece önemli olduğunu söyledi.
     Üniversiteden mezun olduktan sonra meslek icra etmeye başlayan kişilerin gelişmelerden koptuğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Buna karşılık teknoloji, fen ve diğer bilimler yerinde durmuyor. İnsanın kendisini yenilemesi, bilgi paylaşımında bulunması, kendine sağlayacağı katkı kadar ülkenin geleceği açısından da son derece önem taşıyor. Eğer bir ülkede, edebiyat, müzik, şiir ileride ise, fen ve teknoloji de ileridedir. Bilim ve teknoloji ileri gittikçe de toplumların refah düzeyleri de artıyor. Türkiyenin dünyada saygın bir yerinin olması refah düzeyinin yükselmesine bağlıdır. Bu, fen ve teknolojide ileri seviyelere gelmekle mümkün. Bir şeyler keşfetme, bilinen dünyaya bilinmeyen bir şeyler bulup getirme ya da bilinene bir şeyler katma son derece önemli. Öğrencilerin bu alanda yönlendirilmesi, motive edilmesi ve yeni bilgilerle donatılması çok önemli.
     Balkanlıoğlu, Türkiyede bir değişimin yaşandığını belirterek, Üniversiteler asli fonksiyonlarına döndüler, rejim bekçiliğinden vazgeçtiler. Üniversiteler, (Biz artık uluslararasıyız, her türlü fikre açığız, bir kişinin zihninde bir şey varsa memlekete bir şey katacaksa, düşüncesi, kılık kıyafeti ne olursa olsun gelsin) dediler. İhracat rakamlarımız 153 milyar dolarlara dayandı. Türkiye, bölgesinde istikrar adası olma yolunda. Pasaportumuz, paramız değer kazandı diye konuştu.
     AKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray da İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen talep üzerine, konunun öneminin bilincinde olarak her türlü desteği verdiklerini bildirdi.
     Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise bilginin aktarılması yerine, bilgiyi üretmeye yönelik eğitim sisteminin oluşturulması gerektiğini anlattı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda Fen, Bilim ve Teknoloji Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER